Småkager | Cookies med chokolade og nødder

Småkager | Cookies med chokolade og nødder
Cookies med hasselnødder og chokolade
Her den anden dag fik jeg en ufattelig trang til at bage cookies, da jeg ikke har lavet noget, der ligner siden jul. Der er et eller andet særligt ved duften af cookies og småkager (de er egentlig det samme, jeg kalder bare de tykke for cookies). Den slår både duften af nybagt brød og kager. Måske fordi den vækker minder om jul.

Cookies IMG_0502
Før og efter en tur i ovnen
Opskriften er inspireret af en, jeg  fandt jeg på bloggen Apple & Spice, men jeg har ændret den noget, så det er min version i får forneden. Jeg elsker nødder i cookies, så jeg brugte hasselnødder, som jeg afskallede for at få en mildere smag, da skallen kan være en anelse bitter. Er man ikke til nødder, eller har man ikke lige adgang til nogle, kan de sagtens udelades. Det kan også være lækkert at mikse lys, mørk og hvid chokolade, hvis man er i det humør, og skal de laves til børn, kan man blande M&Ms eller Smarties i dejen i stedet for den hakkede chokolade.
IMG_0510
Disse cookies spises naturligvis med et glas mælk
De var utroligt hurtige at lave og smagte intet mindre end skønt, så denne opskrift vil blive brugt mange gange fremover. Ganske få timer efter de var taget ud af ovnen, var der kun en smule krummer tilbage. Det taler vist for sig selv.
Opskriften giver cirka 11 store cookies.
Ingredienser

  • 110 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg
  • ½ tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 100 g chokolade, hakket groft
  • 1 dl hele hasselnødder, skallen fjernet og hakket (se tip nederst)

Pisk smør med en elpisker (eller gør det i hånden, men sørg for at smørret er blødt) indtil det er blødt og en smule luftigt. Tilsæt så sukker og brun farin og pisk igen, inden ægget tilsættes. Pisk dejen grundigt igennem og tilsæt mel og bagepulver. Sørg for ikke at røre mere i dejen end nødvendigt herefter. Til sidst tilsættes chokolade og nødder, inden dejen formes til små kugler, der lægges på en bageplade og presses en smule flade (alt efter hvor tykke/tynde man ønsker dem). Sørg for der er en smule plads imellem hver. Bag dem i en 180 grader varm ovn i 8 – 12 minutter. Sørg for at holde øje med dem. De er færdige, når de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist (vær opmærksom på, at de først bliver sprøde, når de er kølet af på risten).
Tip: Jeg valgte at bruge hasselnødder, som jeg afskallede ved at koge 1 del hasselnødder i 1½ del vand tilsat 3 tsk bagepulver. Pas på når bagepulveret kommer i det kogende vand, da det får det til at bruse op. Efter et par minutter vil vandet blive ganske mørkt fra skallen, hvorefter gryden tages af blusset og nødderne afkøles (med lidt koldt vand). Gnid dem herefter mod hinanden indtil alt skallen er borte, tør dem med køkkenrulle og rist dem i en 180 grader varm ovn i 10 minutter.
Man kan også vælge af riste dem i ovnen med skallen, hvorefter man lægger dem i et viskestykke og gnider dem mod hinanden. Jeg har ikke prøvet denne metode, men ifølge kilder på nettet, skulle denne metode være mere besværlig.
Skal det gøres helt nemt, så kan de købes afskallede i de fleste større supermarkeder.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments