Mine bedste opskrifter med and

confit af andelår
Mortens Aften står for døren, og traditionen tro betyder det, at vi endnu engang sætter and på spisebordet rundt omkring i de små hjem landet over. Jeg elsker and i alle afskygninger, hvilket på bloggen har resulteret i en del forskellige andeopskrifter gennem årene. Med hele seks år som madblogger er det vist på tide, at jeg her samler et par af mine favoritter, som jeg håber vil inspirere til kokkerier hjemme i jeres egne køkkener. Har i selv en favorit, som bør nævnes, så smid endelig en kommentar nederst på siden. Det er altid dejligt at blive inspireret.

Andeconfit (se billedet foroven) er ganske enkelt gudespise, som er legende let at lave, og som i øvrigt er perfekt, hvis man skal lave mad til en del mennesker, da det kan være svært at klemme mere end to hele ænder ind i en standardovn. Jeg lavede det juleaften i fjor og serverede det med traditionelt juletilbehør. Det var et kæmpe hit. Skal det være ekstra festligt, kan man servere de confiterede andelår med rosastegt andebryst. Det er helt forrygende. Her får andebryst og andeconfit selskab af rødbeder, syltede løg og en portvinssauce.
Se opskriften på confiterede andelår, andebryst, rødbeder og portvinssauce her.
andesteg
Man kan naturligvis ikke lave sådan en liste her uden den helt klassiske andesteg. Denne lækre sag er helt traditionelt fyldt med æbler og svesker, inden den røg i ovnen. Jeg har valgt at langtidsstege anden over seks timer, da det efter min mening giver langt det bedste resultat.
Se opskriften på langtidsstegt andesteg her.
andebryst
Gider man ikke den klassiske andesteg eller andebryst, så vil jeg gerne slå et slag for en af mine favoritkarryretter fra det thailandske køkken. Her er der tale om saftigt andebryst i rød karry med bambusskud, sød thailandsk basilikum og gulerødder. Enkelt, nemt og vanvittigt godt.
Se opskriften på andebryst i rød karry her. 
Andebryst med græskar og radicchio
Enkelt, sundt og godt. Sådan kan man vist beskrive denne her sag med rosastegt andebryst, braiseret raddichio og portvinssauce. Så simpelt og så godt.
Se opskriften på rosastegt andebryst med græskar, raddichio og portvinssauce her.
//
//

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments