Marengs

Marengs
Mine første hjemmelavede marengs
Jeg havde en fire æggehvider til overs, efter jeg lavede tiramisu igår, så jeg tænkte, at jeg ville gemme dem og prøve at lave marengs for første gang. Resultatet er blevet utroligt vellykket (hvis man må sige det selv).
Brug evt. dine marengs til den hjemmelavede vaniljeis.

Ingredienser

  • 4 æggehvider ved stuetemperatur
  • 115 g sukker
  • 115 g flormelis

Bagetid cirka 1 time ved 100 grader
Æggehviderne hældes i en skål (ikke plastik) og  piskes med elpisker på medium hastighed indtil de er fyldige og der dannes små toppe, når piskeriset tages ud. Herefter tilsættes sukkers en teskefuld ad gangen, piskes ved høj hastighed i 3 – 4 sekunder og sådan fortsættes der, til alt sukkeret er i mixet i æggemassen, som nu ser blød og skinnende ud. Herefter sies 1/3 del af flormelisen i, hvorefter det forsigtet vendes i æggemassen med en dejskraber. Når det er blandet godt sammen gentages processen indtil alt flormelisen er blandet i æggemassen.
På en bradepande lægges et par lag bagepapir og de små marengs formes nu (gerne gennem sådan en sprøjtepose men man kan også bare bruge to sker) – ifølge opskriften skulle de være større, men jeg lavede mine på størrelse med de ‘marengs-kys’, men kan købe i butikkerne og nøjedes med at give dem en time i ovnen. Når de er hårde i bunden og har fået en lidt mere gylden farve, er de færdige (når de lige tages ud, er de stadig bløde indeni, men efter de var kølet af i 10 minutter var de sprøde hele vejen igennem).
Tip: Man kan pynte dem med drys inden de bages eller tilsætte en smule frugtfarve til æggemassen.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments