Kirsebærmuffins med smørcreme

Kirsebærmuffins med smørcreme


Små, dekorerede kager, som kan bikses sammen på ingen tid – det er svært ikke at elske muffins. Prøv disse med malede mandler og friske kirsebær, hvis lette syrlighed giver et dejligt modspil til det søde.
De smager fantastisk lune, mens kirsebærstykkerne svømmer i egen saft, de er perfekte til kaffen eller endda til morgenmad dagen efter i stedet for kanelsneglen.
Jeg fik fat i en pose kirsebær på et farmers’ market i Dublins Temble Bar område, hvor man kan købe alt fra de lækreste chutneys, pesto og irske oste til slagterens hotdogs, som grilles mens man venter (ret god forretningsidé. Duften gør dem næsten uimodståelige). Jeg besluttede mig for at bruge dem i en portion muffins, som smagte så godt, at der var hårde forhandlinger om, hvem der skulle have de sidste med i madpakken i dag.

Opskriften er inspireret af en opskrift på appelsinmuffins fra bogen ‘Cupcakes – nemt og hurtigt’, som en veninde gav mig for et par år siden. Jeg undlod dog appelsinskal og erstattede appelsinjuice med mælk. I stedet for at dekorere dem med mandler og appelsin, kom jeg smørcreme på toppen, men man kan sagtens bare spise dem som de er eller  med en smule flormelis sigtet over for wow-effekt. Vælger man smørcremeglasuren, kan man med fordel skære en smule ned på sukkeret i dejen.

Kirsebærmuffins med smørcreme


Undskyld Hr…

Kirsebærmuffins med smørcreme


De lækre muffins inden de kommer i ovnen. Serveres de uden glasur, så sørg for at stikke et par stykker kirsebær ned i toppen af dejen, hvilket vil få dem til at se særdeles uimodståelige ud.

Kirsebærmuffins med smørcreme


Følg nedenstående opskrift på smørcremeglasur eller nøjes med at give dem et drys flormelis lige inden servering.

Kirsebærmuffins med smørcreme

Kirsebærmuffins med smørcreme

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 10 stk

Ingredienser

Muffins

  • 85 g blødt smør
  • 85 g sukker
  • 1 stort æg (pisket let)
  • 85 g mel
  • 25 malede mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk mælk
  • 175 g kirsebær + lidt til pynt

Smørcreme

  • 80 g smør
  • 170 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Indstil ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker sammen til det har en cremet konsistens. Pisk herefter ægget i lidt ad gangen. Bland mel, malede mandler og bagepulver og vend det i dejen med en stor metalske sammen med mælken og rør grundigt. Fjern stenene i de friske kirsebær, halver dem eller skær dem i grove stykker og vend dem i dejen, som herefter fyldes i cirka 10 muffinforme, smurte eller med muffinformpapir. Bag dem i 20 – 25 minutter.

Smørcreme

  • Mens de køler af laves smørcremen ved at piske smørret luftigt. Sigt herefter flormelis i lidt efter lidt. Smør cremen på de afkølede muffins.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments