Kanapéer – Kyllingeleverpaté med marsala

kanape41


Her kommer endnu en opskrift fra lørdagens kanapéorgie. Opskriften har jeg fundet hos Arla, hvorefter jeg har justeret den en smule, så den passer til en pose med 500 gram lever.
Første gang, jeg lavede denne paté, var for nogle år siden, og den var et stort hit blandt mine madglade kolleger. Smagsmæssigt minder den om et miks mellem foie gras og leverpostej.
Marsala er en italiensk hedvin, som man kan være heldig at finde i supermarkedet. Det kan måske virke lidt omstændigt at købe en flaske marsala bare til denne paté, men den kan også bruges i tiramisu og til lækre saucer. Den er ret sød i smagen, hvilket jeg synes, passer godt til dene ret. Mange andre opskrifter på kyllingeleverpaté kræver istedet cognac – den udgave har jeg endnu ikke prøvet, men mon ikke jeg finder tid til det, inden jeg drager mod øst.

Den oprindelige opskrift anbefaler 4 anjoser til 300 gram kyllingelever. Jeg brugte bare tre anjoser til mine 500 gram og syntes, at det var mere end rigeligt (måske var de også lidt større). Derfor, start med den mængde beskrevet i opskriften og tilsæt herefter mere, hvis nødvendigt, efter patéen er smagt til.
Opskriften giver en hel del, så medmindre der er en del sultne mennesker i huset, kan det måske være en idé at halvere opskriften.
Ingredienser:

Kanapéer - Kyllingeleverpaté med marsala

Kanapéer – Kyllingeleverpaté med marsala

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 500 g kyllingelever
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 150 g løg (groft hakket)
  • 1 ¼ dl marsala
  • 100 g smør
  • 3 ansjoser
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Smelt en spiseskefuld smør på en pande og steg hvidløg og løg med nogle minutter ved jævn varme. Tilsæt kyllingelever og brun dem på alle sider. Herefter tilsættes marsala, og hele panden får lov til at simre, indtil vinen næsten er kogt ind. Hæld herefter det hele i en blender eller en foodprocessor sammen med ansjoser, smør, salt og peber og blend indtil det har en fin konsistens. Smag til med salt og peber og lad herefter patéen køle af, inden den serveres med enten lyst brød eller rugbrød og eventuelt sammen med et par cornichoner eller lidt karamelliseret løg.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments