Chokolademuffins

Chokolademuffins


Muffins er en af de bedste ting at give sig i kast med, når man har lyst til at bage, men man ikke har tid til at bage en egentlig kage, da bagetiden på muffins er meget kortere. En anden fordel er, at de er nemmere at transportere, selv om de er pyntet med glasur. Det var netop årsagen til, at jeg gik i gang med at lave chokolademuffins i formiddags. Jeg og en veninde var inviteret til frokost hos en tidligere kollega, og da hun nævnte, at hun havde tænkt sig at købe en kage til at tage med, var jeg nødt til at insistere på at bage et eller andet lækkert til os (jeg bruger naturligvis enhver mulig undskyldning).
Jeg overvejede, om jeg skulle bage blåbærmuffins eller citronmuffins, men til sidst vandt chokoladetrangen, og resultatet var disse lækre chokolademuffins, der, som de fleste andre muffinopskrifter, er ganske lige til. Det bedste er nu, at de kan tilfredsstille selv den mest seriøse chokoladeelsker, da de foruden kakaopulver indeholder 100 gram chokolade, hvoraf en tredjedel smeltes med smørret og dernæst blandes i dejen, mens resten hakkes groft, så man finder små, lækre chokoladestykker, når man spiser dem (det bedste er at spise dem kort efter, de er kommet ud af ovnen, så chokoladen stadig er flydende).

Chokolademuffins



Lige taget ud af ovnen.
Foruden kakao og chokolade (jeg brugte en chokolade med en kakaoprocent på 74 procent, men mindre kan nu gøre det) tilsatte jeg et par spiseskefulde nescafé, som også er en af ingredienserne i den efterhånden berømte mud cake (verdens bedste chokoladekage – intet mindre!). Det betyder ikke, at disse muffins smager af kaffe, men kaffens let bitre smag fremhæver chokoladesmagen, hvilket gør dem endnu mere lækre.

Chokolademuffins


Bemærk den smeltede chokolade fra de grofthakkede chokoladestykker.
En af de bedste ting ved at lave muffins er at dekorere dem, når de er kølet af. Man kan bruge smørcreme eller chokoladesmørcreme, men jeg valgte at holde det ganske simpelt med en helt almindelig glasur af flormelis og kogende vand. Den blev egentlig mest lavet for at de små chokoladespåner, som jeg havde lavet ved hjælp af en kartoffelskræller, kunne sidde fast.

Chokolademuffins


Pyntet og klar til spisning

Chokolademuffins

Chokolademuffins

No ratings yet
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 100 g chokolade (hakket groft)
  • 2 spsk nescafé
  • 3 spsk mælk
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 4 spsk kakaopulver
  • 110 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Kom smør, 1/3 af chokoladen og nescafe i en gryde og smelt til en ensartet masse. Når det er smeltet sammen, tages gryden af varmen, og mælk tilsættes.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse. Bland kakaopulver, mel og bagepulver og vend i ægge- og sukkerblandingen. Tilsæt chokolade- og smørblandingen, og vend resten af chokoladen i. Hæld dejen i muffinforme, og bag i en 200 grader varm ovn i cirka 12 – 15 minutter. De er færdige, når man kan stikke en stegenål (eller lignende) i, hvorefter den kommer ud ren.
  • Pynt eventuelt med glasur af flormelis og kogende vand, som kommes på de afkølede muffins, hvorefter de pyntes med chokoladespåner.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments