Banan- og chokolademuffins

Banan- og chokolademuffins
Jeg er gået lidt amok i køkkenet, siden jeg kom hjem fra Malta igår. Jeg må have savnet at lave mad, efter de mange dage vi spiste på restauranter (jeg klager nu ikke, maden var fantastisk). Som jeg tidligere har skrevet, lavede jeg tiramisu og coq au vin igår, mens jeg i dag har lavet marengs (har endnu en omgang i ovnen) og banan- og chokolademuffins. Tiramisuen og de lækre muffins skal spises hos min kærestes bror og dennes hustru i aften. Sidstnævnte har fødselsdag, så syntes ikke, at jeg ville nøjes med tiramisu, da man ikke rigtig kan stikke fødselsdagslys i sådan en dessert, uden det går galt. Desuden har de to små børn, som nok ikke vil sætte pris på rommen i tiramisuen, så jeg tænkte, at jeg også ville lave nogle muffins, så de få noget lækkert, og vi har noget at sætte lys i.

Opskriften er fra Arla, og det er den muffinopskrift jeg har lavet flest gange. Den er et hit hver gang. Bananerne i dejen giver en dejlig svampet konsistens. Jeg har ændret opskriften en smule, så den passer bedre til mine smagsløg. Det betyder, at jeg har udeladt kanel og vanilie – ikke fordi, at jeg ikke kan lide de to ting, men jeg synes at bananen og chocoladen giver smag nok i sig selv.
Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g smør
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 moste bananer
  • 100 g grofthakket chokolade

Bages i 15 – 20 min ved 200 grader
Smør smeltes og afkøles. Sukker og æg piskes luftigt. Mel og bagepulver blandes og tilsættes æggemassen sammen med smøret. Tilsæt herefter bananer og chokolade og hæld i 12 muffinforme. Bages indtil de er gylde på toppen.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments