Banan- og chokolademuffins

Banan- og chokolademuffins


Jeg er gået lidt amok i køkkenet, siden jeg kom hjem fra Malta igår. Jeg må have savnet at lave mad, efter de mange dage vi spiste på restauranter (jeg klager nu ikke, maden var fantastisk). Som jeg tidligere har skrevet, lavede jeg tiramisu og coq au vin igår, mens jeg i dag har lavet marengs (har endnu en omgang i ovnen) og banan- og chokolademuffins. Tiramisuen og de lækre muffins skal spises hos min kærestes bror og dennes hustru i aften. Sidstnævnte har fødselsdag, så syntes ikke, at jeg ville nøjes med tiramisu, da man ikke rigtig kan stikke fødselsdagslys i sådan en dessert, uden det går galt. Desuden har de to små børn, som nok ikke vil sætte pris på rommen i tiramisuen, så jeg tænkte, at jeg også ville lave nogle muffins, så de få noget lækkert, og vi har noget at sætte lys i.

Opskriften er fra Arla, og det er den muffinopskrift jeg har lavet flest gange. Den er et hit hver gang. Bananerne i dejen giver en dejlig svampet konsistens. Jeg har ændret opskriften en smule, så den passer bedre til mine smagsløg. Det betyder, at jeg har udeladt kanel og vanilje – ikke fordi, at jeg ikke kan lide de to ting, men jeg synes at bananen og chokoladen giver smag nok i sig selv.

Banan- og chokolademuffins

Banan- og chokolademuffins

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g smør
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 moste bananer
  • 100 g grofthakket chokolade

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Smør smeltes og afkøles. Sukker og æg piskes luftigt. Mel og bagepulver blandes og tilsættes æggemassen sammen med smøret. Tilsæt herefter bananer og chokolade og hæld i 12 muffinforme.
  • Bages i 15 – 20 min ved 200 grader indtil de er gyldne på toppen.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments