Annonce

Perfekt cremet hummus på 5 minutter

hummus
Selv om hummus er en af de lækre sager, jeg laver med jævne mellemrum, så har opskriften endnu ikke fundet vej til bloggen. På baggrund af flere opfordringer, efter jeg postede ovenstående billede på Instagram, kommer her mit bud på den bedste hummus med en skøn cremet konsistens. Den tager faktisk kun fem minutter at bikse sammen, og så smager den helt fantastisk med alt fra hjemmelavet falafel til de vanvittigt lækre fladbrød med shawarma på lam. Alene tanken får mundvandet til at løbe.
Hjemmelavet hummus er en del mere økonomisk at sætte på bordet sammenlignet med den købte slags. I hvert fald hvis man kigger på hvilken volumen, der kommer ud af én portion. Jeg bruger oftest kikærter fra dåse, da min hummuslyst oftest opstår spontant. Endnu billigere bliver det dog, hvis du bruger tørrede kikærter. Det kræver dog lidt planlægning, da de først skal ligge i blød natten over. Herefter skal de koges i friskt vand, til de er møre. Det tager cirka en times tid – til hummus kan du nu godt give dem lidt ekstra. Det gør det blot endnu nemmere at få den ekstra blød og cremet. Kogte kikærter kan du i øvrigt fryse, så lav endelig en stor portion, hvis du har plads i fryseren.
opskrift hummus
Det kan kræve lidt øvelse at lave en perfekt hummus, da det udover personlig smag handler lidt om de forskellige råvarers indbyrdes harmoni med hinanden. Der kan eksempelvis være forskel på, hvor syrlig en citron kan være, eller størrelsen på et hvidløgsfed. Der er ikke andet at gøre, end at prøve dig frem.

Perfekt cremet hummus på 5 minutter

Hummus

En hurtig dip med utroligt mange anvendelsesmuligheder.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4
Tilberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 1 ds. kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1/2-1 dl olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • Saften af 1 citron
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Skyl kikærterne, og hæld vandet fra. Pil hvidløg, og blend dem med kikærterne, tahin, spidskommen, citronsaft og salt samt nok olivenolie og vand til, at blenderen kan køre rundt. Smag til.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments