Tomatsalat med frisk mozzarella og balsamicosirup

Tomatsalat med frisk mozzarella og balsamicosirup
Min kæreste arbejder sent i aften, så for at holde sulten fra døren, inden han kommer hjem, lavede jeg denne lille ‘snack’, som jeg spiste sammen med en smule flute. Salaten er super hurtig, lækker og med balsamicosirup dryppet over smager det intet mindre end fantastisk. Spis den alene som den er, som forret eller som tilbehør til pizza, pastaretter eller andre italienske lækkerier.

Indgredienser:

  • Et par gode, modne tomater
  • Olivenolie
  • Mozzarella
  • Salat (f.eks. ruccola eller spæde salatblade) eller frisk basilikum
  • Cirka 1 dl balsamicoeddike
  • Salt og peber

Skær tomater og mozzarella i skiver og læg dem i en cirkel så de overlapper hinanden (se billedet). Drys med salt og peber. Læg salaten eller basilikum i midten og hæld en smule olivenolie over. Kog balsamicoeddiken ind ved medium varme til den ligner en tyk sirup (der bliver cirka til en eller to spiseskefulde). Dryp det over salaten – eller hvis balsamicosiruppen er tyk nok, lav en cirkel rundt om hele tallerkenen. Spises med et godt stykke brød.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments