Salat med parmaskinke, sprøde brødstænger og balsamicoglace

Salat med parmaskinke, sprøde brødstænger og balsamicoglace
Jeg beklager stilheden på bloggen her den seneste uges tid. Juletravlheden har endelig indhentet mig, og den bryllupskage (som nu består af én stor kage + 200 cupcakes) er også begyndt at fylde en del i det daglige med de mange forberedelser og bekymringer, som hører med. Der er dog blevet tid til at spise ordentligt, og efter flæskesteg fire gange på to uger, er det rart med en pause fra julemaden.
I går lavede jeg ovenstående salat, som er ganske enkel men utroligt velsmagende. Den består ganske enkel af parmaskinke med figner, salat og sprøde brødstænger med rosmarin. Salaten er både god som en let frokost (med lidt ekstra brød ved siden af eventuelt) eller som en forret, når gæster skal forkæles. Jeg brugte parmaskinke, men man kan bruge en hvilken som helst lufttørret skinke.

I stedet for dressing brugte jeg en balsamicoglace, som man ofte kan købe i de større supermarkeder. Det er dog også enkelt at lave en selv. Man koger blot et par deciliter balsamicoeddike ind, til det har en tyk, sirupagtig konsistens. Husk at holde godt øje med gryden, så det ikke brænder på.
Salat med parmaskinke, sprøde brødstænger og balsamicoglace
Opskriften passer til én person.
Ingredienser

  • 1 kvist rosmarin
  • 1 spsk olivenolie
  • tsk salt
  • peber
  • 1 skive lyst brød
  • blandet salat
  • 1 figen
  • et par skiver parmaskinke
  • 1 spsk balsamicoglace

Hak rosmarin fint, og bland den herefter med olivenolie, salt og peber. Skær brødet i lange stænger og vend det i rosmarinblandingen. Beklæd en bageplade med bagepapir, læg brødstængerne derpå og bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skær fignerne i både. Læg salatbladene i midten af en tallerken og anret med brødstænger, figenbåde og parmaskinke. Hæld balsamicoglace over lige inden servering.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments