Annonce

Indisk kylling i karry

indisk kylling i karry

Sponseret

I dag er der den skønneste opskrift på indisk kylling i karry på bloggen, som jeg serverede sammen med basmatiris, raita, mangochutney og spicy lime pickles. Kombinationen af den krydrede karrysovs, det møre kyllingekød, det søde og det let syrlige og stærke er helt igennem skøn, og så er retten tilmed virkelig nem at lave. Der er derfor ingen grund til panik, hvis det indiske køkken og dets brug af umådelige mængder krydderier kan virke lidt overvældende.
Inden jeg kommer for godt i gang, vil jeg lige nævne, at dagens opskrift er sponseret af Eva Solo, der også var medafsender på den vanvittigt lækre opskrift på kyllingebryst i cremet tomatsauce. Anledningen er, at Eva Solo netop har lanceret en række nye gryder til Nordic Kitchen-serien. Den består i forvejen af tallerkner, skåle og fade i sort stentøj, samt ikke mindst de vist efterhånden velkendte gryder i sort aluminium samt de tilhørende kasseroller i samme materiale, men med håndtag og låggreb i eg. Sidstnævnte gør sig også gældende i seriens nye tilføjelse. Her er der blot tale om sauterpander, gryder og kasseroller i blankt rustfrit stål med det samme stilrene design som forgængerne.
Jeg kan godt lide at servere fotogen mad direkte i gryden, i dette tilfælde blot lige toppet med et par stængler koriander, og netop her gør en indisk karry det rigtig godt med den fine farve fra gurkemejen i karryblandingen. Det er efter min mening endnu bedre end at forsøge at portionsanrette denne type mad. Jeg har til stylingen af karryen brugt Eva Solos nye Nordic Kitchen-gryde, mens den sorte forgænger i kasserolle-version også kommer direkte på bordet med basmatiris i.

indisk karry opskrift

Kom godt omkring på krydderihylden

Til min opskrift på indisk kylling i karry har jeg været godt rundt omkring på krydderihylden. Eftersom mit arbejde i dag næsten udelukkende handler om at udvikle opskrifter, så har jeg virkelig, virkelig mange krydderier på lager. De kan godt gå hen og blive lidt kedelige i smagen efter lidt for lang tid på hylden, og derfor er en karry en oplagt måde at komme til bunds i bøtterne.
Jeg har valgt at marinere kyllingen i yoghurt først. Dette trin er ikke strengt nødvendigt, men jeg synes, at det ændrer strukturen i kødet en anelse – til det bedre vel at mærke.

kylling i karry

Indisk kylling i karry

Indisk kylling i karry

Nem og lækker opskrift på indisk kylling i karry med masser af smag. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 4
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time 40 minutter

Ingredienser

Kylling:

  • 4 kyllingebryster
  • 1 dl græsk yoghurt (gå udenom den fedtfattige slags)
  • 1 tsk karrypulver
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk salt

Karrysovs:

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket ingefær
  • 2 chilipebere
  • Olie til stegning
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk madras karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 kanelstang
  • 3 laurbærblade
  • 3 flækkede kardemommekapsler
  • 2-3 spsk. tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 nip sukker
  • Koriander til pynt
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebrysterne i tern, og vend dem med yoghurt, garam masala, karry og salt. Lad dem trække på køl i 1-2 timer eller længere.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Hak chilipeber fint. Sauter løgene i olie i 10-15 minutter ved svag varme, til de er gyldne. Skru lidt op for blusset, og kom hvidløg, ingefær og chilipeber ved. Sauter videre i et par minutter. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt. Kom krydderierne ved, og sautér videre 1-2 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på. Hæld tomatpuré, hakkede tomater og kokosmælk ved, bring gryden i kog, og lad den simre uden låg i 15 minutter, til saucen er kogt lidt ind.
  • Brun imens kyllingestykkerne på en pande i lidt olie, og kom dem ned i saucen. Lad gryden simre videre i cirka 10-15 minutter, til kyllingestykkerne er møre og gennemstegte.
  • Smag retten til med et lille nip sukker samt salt.
  • Indisk kylling i karry tager sig pænt ud med et par stængler koriander på toppen. Nyd den med basmatiris, mangochutney, limepickles samt evt. raita.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments