Kiks til ostebordet

IMG_5194a Hygge i spiselig form

Der er igen blevet julet. Igår med hyggeaften med en veninde, hvor vi klippede, klistrede, bagte småkager og så julefilm (og i dag med endnu en omgang peberkagehuse – mere om det i næste indlæg). Desuden drak vi gløgg og spiste lækker ost med hjemmelavede kiks.
For mig minder det at rende rundt og nippe til et ostebord, mens jeg drikker gløgg, om min irske/engelske/skotske jul for et par år siden (julen blev holdt hos et irsk/skotsk par i London). Her hyggede vi med brætspil, drak mulled wine og nippede til diverse lækkerier i juledagene.

IMG_5225a

Kiksene tæt på

Ostene (picobello, danablue og masdamer) blev spist med valnødder i akaciehonning. Et tilbehør jeg ofte har fået serveret på restauranter i Irland, som jeg finder ganske uimodståelig sammen med ost.

Opskriften på kiksene fandt jeg hos Arla. Dejen var noget besværlig at arbejde med, må jeg indrømme. Smagen var fin, men konsistensen var ikke helt som i de kiks, man køber (det er nu ikke nødvendigvis en dårlig ting).

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • 100 g smør
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • vand til pensling

Ovnen indstilles til 225 grader. Mel og smør køres igennem en foodprocessor på højeste hastighed i 15 sekunder. Herefter samles dejen hurtigt med vandet. Lad den hvile i køleskabet i 30 min og rul den herefter ud til en dej på et par millimeters tykkelse. Udstik til den ønskede form, pensl dem med vand, stik et par huller i hver kiks med en gaffel eller lignende og bag dem i ovnen i cirka 9 minutter. Lad dem herefter køle af på en rist.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments