Frisk, mexicansk tomatsalsa (pico de gallo)

Frisk, mexicansk tomatsalsa (pico de gallo)
Jeg smagte for første gang den friske, mexicanske salsa, pico de gallo, da min kæreste lavede det til mig i forbindelse med et andet mexicansk madorgie, da jeg boede i Dublin. For mange år siden arbejdede han på en restaurant, hvor han lærte at lave den. Ikke nok med at det er super sundt tilbehør, så smager det også fantastisk.
Som beskrevet i indlægget før dette, lavede jeg også guacemole sammen med denne salsa. Begge dele var tilbehør til tacos, nachoes og alt det sædvanelige, der følger med. Normalt er guacemole favoritdippen hos mig, men denne gang måtte den se sig slået af den dejligt friske tomatsalsa, som foruden hakkede tomater indeholder koriander, som sammen med limejuicen får salsaen til at smage let og friskt. For fremtiden er den fast tilbehør, når jeg serverer mexicansk mad – prøv den og smag hvorfor.

Frisk, mexicansk tomatsalsa (pico de gallo)

Frisk mexicansk tomatsalsa (pico de gallo)

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Hviletid10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 3 to mater (hakkede)
  • 1/2 rødløg (hakket)
  • ½ chilipeber (kerner fjernet og hakket)
  • 1 – 2 hvidløgsfed (hakket eller presset)
  • saften af 1 lime
  • 1 – 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hakket koriander
  • salt og peber
  • ½ tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne og smag til med eventuelt ekstra salt, peber, chili, sukker eller limejuice.
  • Lad salsaen trække lidt inden servering.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments