Thailandsk take away fra Michelinkokkens favorit

Ranees

Udgivet i samarbejde med Just Eat

Der blev endnu engang bestilt asiatisk take away med hjælp fra Just Eat, da jeg den anden dag tilbragte aftenen med at arbejde i mit nye kontorfællesskab i København. Det betaler sig at undersøge de forskellige muligheder, som indtastningen af ens postnummer åbner op for. Jeg kunne ikke dy mig for atter at tage et kig på den temmeligt omfattende liste af thailandske restauranter, der dækker området. Selv om både Michelinrestauranten Kiin Kiins afslappede småbrødre Aroiidee og Chai:Wong lokkede, endte jeg med Ranees. Ranees take away-menu er lidt kortere end den almindelige menu fra restaurantens hjemmeside, men der var adskillige retter, der lød særdeles indbydende. Herudover var der i øvrigt besparelser at hente, hvis man får maden leveret i stedet for at spise den i restauranten på Blågårds Plads på Nørrebro, hvilket naturligvis er en ekstra bonus. At det er en restaurant, der jævnligt besøges af Michelinkokken Christian Puglisi fra Relæ og Manfreds gjorde mig kun endnu mere sikker på, at valget var det rette.

Maden blev bestilt, og der kom både bekræftelse på sms og mail. Jeg havde bestilt til klokken 19, og Just Eat lover at levere inden for et tidsrum på 10 minutter. Det er et løfte, som der tages alvorligt, og maden ankom samtidig med den sidste af mine to medspisere. De måtte pænt vente, mens jeg knipsede løs (at spise med madbloggere er ikke altid lige spændende), men heldigvis var maden stadig varm, da vi dykkede ned i den kort efter.

Ranees

Som det er traditionen i Thailand, tog vi ikke opdelingen af forretter og hovedretter så tungt. Al maden blev sat frem, hvorefter hver enkelt kunne gå i krig med den af retterne, der fik mundvandet til at løbe mest. Det var en sand fryd for øjet med de smukke farver fra både grøntsager, klisterris og urter, samt ikke mindst tuntataren i agurkestrimler. Den var krydret med blandt andet chili, knust klisterris og urter, men ikke i en sådan grad, at det overdøvede den fine, milde smag fra fisken.

Der var også virkelig gode thailandske fiskefrikadeller (Som Ranees mor laver dem, lyder det på menuen) ledsaget af hjemmelavet kimchi og ligeledes hjemmelavet sød chilisauce. At benytte de koreanske fermenterede grøntsager som tilbehør til thaimad er nyt for mig, men det var lækkert med lidt sprødt til. Jeg må dog nok ærligt indrømme, at jeg endnu ikke helt har lært at spise kimchi, men resten var en ren fryd for denne gane.

Tuntatar

Ranees

Vi havde også bestilt den traditionelle kyllingesuppe med kokosmælk, tom kha gai, som jeg normalt laver med straw mushrooms. Denne version var mere forskellige svampe, og kødet var tilpas tilberedt. Suppen savnede dog lidt smæk på de asiatiske suppeurter, og mere syre og lidt ekstra koriander på toppen ville have klædt den.

Mere knald på var der i den lune oksefilet med koriander, lime, chili, fiskesauce og mynte, som blev ledsaget af klisterris. Jeg tilsætter selv mere limejuice, palmesukker og fiskesauce, når jeg laver retten, men resten var spot on, og kødet var dejligt mørt. Lige så mørt var aftenens anden ret med oksefilet – den såkaldte pat neur naman hoi. Retten, som jeg ikke kendte i forvejen, havde fået smag af blandt andet østerssauce og ingefær og var velsmagende og mild. Virkelig god ret til både voksne og børn. Herudover havde grøntsagerne stadig perfekt bid. Menuens pat phed gai, kylling med chili og basilikum, var også lige i øjet, og selv om førnævnte ret med oksekød var min personlige favorit, så var denne en af topscorerne hos mine medspisere.

Alt i alt en dejlig madoplevelse fra Ranees på en sen arbejdsdag. Det bliver ikke sidste gang, at lange arbejdsdage forsødes med thaimad derfra.

Indlægget er udgivet i samarbejde med Just Eat – meninger om maden og oplevelsen er dog mine egne 

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments