Postkort fra Bangkok – og et par begyndertips til det lokale køkken

gadesælger
For nogle er Thailands hovedstad blot et svedigt og kaotisk stop mellem hjemland og paradisøerne mod syd. For mig er der få byer i verden, som jeg hellere vil tilbringe tid i. Bangkok er på én gang smuk, farverig, kaotisk og skræmmende. Det er en by fyldt med kontrast, hvor man kan gå fra den vildeste luksus det ene øjeblik for derefter at dreje rundt om et hjørne det næste og stå ansigt til ansigt med en del af kulturen, som hverken vestlig indflydelse eller tidens gang har pillet ved. Jeg har hørt byen omtalt som Asiens Manhattan, og det er et meget godt kælenavn, der dog alligevel ikke rammer helt plet efter min mening. Det er en moderne storby med tårnhøje, skinnende skyskrabere, men i de små, labryrintagtige gader under den blankpolerede top gemmer der sig alt fra glitrende templer til livlige markeder og traditionelle træhuse på pæle.

Bangkok

For mig er kærligheden til byen naturligvis uløseligt forbundet med madkulturen. Jeg har endnu til gode at støde på et land, hvor udbuddet af fantastisk mad er større. Det var også maden, jeg havde i tankerne, da jeg bookede et par nætter på det skønne, femstjernede Grande Centre Point Hotel Terminal 21. Vi, min søster og jeg, kom til Bangkok direkte fra minusgrader i København sidst i januar og trængte hårdt til at par dages luksus, hvor vi kunne vænne os til tidsforskellen. Hotellet, som hører til blandt de bedste, jeg har boet på i Thailand, ligger nemlig lige ved siden af det gigantiske shoppingcenter Terminal 21.

Grance Centre Point Hotel Terminal 21
pool

Shoppingcenteret er totalt kitch med hver sal dedikeret storbyer verden over. Femte sal er eksempelvis San Fransisco, og her finder man blandt andet en temmeligt stor model af den verdenskendte Golden Gate Bridge. Hele etagen er dedikeret centerets sultne besøgende med adskillige restauranter hovedsageligt i den asiatiske genre. Trækplasteret for mig er dog det fantastiske food court, som er en slags gigantisk kantine, der både hitter blandt besøgende og lokale.

Terminal 21
And
Kender man ikke så meget til de forskellige thailandske retter, og er man måske lidt påpasselig med at kaste sig ud i gadekøkkenet, så er et food court det bedste sted at starte. Her kan man undgå Bangkoks hede for en stund, og så er der billeder af de retter, som hver af de forskellige boder har specialiseret i.
Jeg har efterhånden spist her en hel del, både på denne tur og under mit sidste besøg i Bangkok for et par år siden, og jeg kan varmt anbefale både de såkaldte boat noodles med oksekød, and med ris, grønt og syltet ingefær (husk den mørke sojadip til) og sød klisterris med mango. Man kan i øvrigt også få en ganske god pad thai, hvilket efter mine erfaringer ikke altid er tilfældet rundt omkring i Thailand.
Food court Eat Thai
Andre gode food courts finder man blandt andet i shoppingcentrene Siam Paragon og Central Embassy. Lige som Terminal 21 er begge steder forbundet til BTS Skytrain, som er en god måde at undgå både taxaer (mange taxachauffører nægter at slå taxameteret til og i stedet tilbyde en højere pris, så snart de hører en udenlandsk accent) og den evigt tunge trafik.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments