Ny kogebog på vej: Kødfri Mandag

km_forside-1-1Foto Chris Tonnesen
I dag er det endelig tid til at dele en rigtig dejlig nyhed med jer. Om et lille øjeblik har jeg en ny kogebog på gaden, som jeg har gået og arbejdet på i al stilhed de sidste mange måneder. Titlen på bogen er Kødfri Mandag, så det er nok nogenlunde til at gætte temaet.
Jeg omtaler selv bogen som en ’kødelskers guide til en grøn mandag’. Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed (tag blot et kig på bloggen), at jeg elsker kød og mad med masser af saft og kraft. Derfor er det de færreste grønne kogebøger, der kan få mit mundvand til at løbe, da mine kødvante smagspræferencer spiller ind. Som så mange andre vil jeg dog gerne skære ned på mit kødforbrug – både på grund af miljøet, men også af sundhedsmæssige årsager. Det har jeg skrevet om flere gange herinde, for det er tanker, der fylder mere og mere hos mig. Det har resulteret i denne bog, som udkommer på Samvirkes forlag den 9. november.
dumplings
Kødfri Mandag
Kødfri Mandag
Idéen med bogen er, at det ER muligt at lave velsmagende kødfri mad uden at lide afsavn, hvis man til dagligt spiser kød. Jeg bruger en række fif som at inddrage umami-rige ingredienser som parmesan, svampe og tomat. Umami er også kendt som den femte grundsmag, og det er netop den, man kan savne, hvis man fjerner kødet. Herudover bruger jeg også en masse krydderier, samt grøntsager i sæson.
Både bogen og ikke mindst lysten til at mindske kødforbruget er inspireret af den globale bevægelse Meat Free Monday, som blev startet som en international klimakampagne ført an af det forhenværende Beatles-medlem Paul McCartney tilbage i 2009.
Kødfri Mandag indeholder 52 opskrifter – én til hver af årets uger, som er inddelt i sæsoner for at gøre det nemt og overskueligt. Der er blandt andet tale om genkendelige klassikere med et grønt tvist. Billederne er taget af dygtige Chris Tonnesen, mens Bjørn Ortmann har lavet bogens layout. Jeg synes selv, at der er kommet en enormt flot bog ud af det, og det håber jeg selvfølgelig også, at I synes.
Pasta med tomatsauce
Kødfri Mandag
falafel kødfri mandag
Bogen kan allerede forudbestilles lige her på Saxo.com, men du kan også købe et signeret eksemplar direkte hos mig, når den udkommer. Send blot en mail på foodfanatic @ foodfanatic.dk (uden mellemrum). Bogen koster 250 kroner.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments