Annonce

Maddyst med nordiske kokkeikoner

Søren Gericke og Erik Lallerstedt

Det føles som om, at tiden flyver af sted disse dage, men med madkurser, foredrag og en flytning mellem to lande, har der været rigeligt at se til her på den anden side af skærmen. Det betyder, at jeg har været håbløst bagud med et par blogposts, heriblandt den om min aften med et af landets store kokkeikoner. For nogen tid siden var jeg nemlig inviteret til et hyggeligt event for madbloggere i anledningen af lanceringen af de svenske Eriks Saucer. Erik har efternavnet Lallerstedt, og selv om det måske ikke siger de fleste danskere det store, så er det er velkendt navn blandt madinteresserede svenskere. Udover at være Sveriges første Michelinkok, så er han også vore svenske naboers ukronede sovsekonge, når det gælder convience-produkter. Efter at have allieret sig med vor egen Søren Gericke er Erik Lallerstedt netop trådt ind på det danske marked med sine saucer og dressinger, og det var i den anledning, at undertegnede og en række andre madbloggere var blevet lokket ind på Suhrs Madakademi i København.

Erik Lallerstedt
Maddyst
Maddyst

Aftenens program bød med en maddyst mellem madbloggere og medbragte partnere, som i fællesskab skulle diske op med to retter inden for en times tid. Selv om præmien var særdeles attraktiv, en tur for to til Stockholm, var det mest for hyggens skyld, at jeg havde takket ja til invitationen. Det betyder naturligvis ikke, at man ikke gør sit bedste, så jeg havde allieret mig min særdeles madkyndige veninde Louise, der i øvrigt står bag bloggen louilicious.com.

Vi måtte sande, at vi begge var endt på dybt vand, da Søren Gericke afslørede, at hvert hold skulle servere stegt flæsk med persillesovs og hakkebøf med bløde løg for ham og Erik, der sammen udgjorde dommerpanelet. Louise og jeg (okay, nok mest mig) flakkede rundt om det bugnende råvarebord som et par hovedløse høns de første 10 – 15 minutter, for ingen af os har den store erfaring med lige netop disse to gamle mormorklassikere. Dermed var det sværere at komme på lidt mere spændende udgaver af retterne end den helt traditionelle version, som der slet ikke er noget i vejen med, men som lige her nok ikke ville hive en vindertitel i hus. Havde det så bare været høns i asparges, boller i karry eller gammeldags hønsekødssuppe kunne opgaven klares i søvne, men ak.

Søren Gericke Erik Lallerstedt
Maddyst
maddyst

Efter nogen tids ubeslutsomhed, fik vi dog nogenlunde styr på menuen og arbejdsfordelingen. Mens Louise kastede sig over det stegte flæsk, gik jeg i krig med hakkebøffen, mens vi dog samtidig hjalp til hos hinanden, når der var brug for det. Hakkebøffen blev ledsaget af en svampecreme, halverede og karamelliserede skalotteløg og en sprød urtestuffing, der kunne give lidt konsistensmæssig kontrast til resten. Louise formåede at anrette den pæneste version af stegt flæsk, jeg endnu har set. Den havde blandt andet fået selskab af masser af grønt i form af blancheret rosenkål og en persillepesto. Selv om det måske ikke helt var tanken, da vi startede ud, endte vi med noget lettere versioner af de to traditionelt temmeligt tunge retter. Der var rigtig mange flotte bidrag fra konkurrenterne, men vi må have ramt et eller andet rigtigt, for vore to retter var åbenbart favoritterne. Vi blev derfor de glade vindere af turen til Stockholm, hvor vi skal spise på Erik Lallerstedts restaurant, Gondolen. Tips til Stockholm er meget velkomne. Det bliver mit første besøg i den svenske hovedstad.

Mit kamera fik lov til at passe sig selv i vindueskarmen, da vi havde alt for travlt med madlavningen, men jeg blev efterfølgende tilsendt disse billeder, som blev taget af arrangørerne i løbet af aftenen.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments