foodfanatic.dk

  • Hjem
  • Abonner
  • Opskrifter
  • Kogebøger
  • Madkurser
  • Om mig
  • Kontakt

Champagnemiddag hos verdens bedste kok

23. november 2017 by foodfanatic 2 Comments

geranium

Der er nogle ting, der for mig er umulige at sige nej tak til. I den blide ende er det sådan noget som romkugler (mit kryptonit!) og ostepops (ja, ja, I know. Ingen er perfekte). Eller hvis en eller anden, man kender lidt for perifært, af mystiske årsager begynder at give én skuldermassage, og man ved, at det er lidt underligt, men åh hvor er det rart, og man har jo været anspændt hele ugen. Andre, der har oplevet det?

Hvis vi bevæger os over i den stik modsatte ende af spektret, så er det også sådan noget som en invitation i indbakken, hvor emnefeltet indeholder både Geranium og Dom Pérignon. Jeg fik et ja tak af sted med lynets hast, og tidligere på måneden kunne jeg således finde mig til rette i Geraniums smukke selskabslokale med udsigt over et tusmørkebelagt Parken på Østerbro. Min hverdag er slet ikke så glamourøs for tiden, så det var et dejligt afbræk fra lortebleer og øllebrødsplettet joggingtøj.

fisk

Pighvar med selleri og syltet gran

Det var ikke mit første besøg på Geranium. Jeg spiste der for to år siden, og hvor var det altså bare forrygende godt. Geranium er Danmarks eneste trestjernede Michelinrestaurant, og bag det står mesterkokken Rasmus Kofoed – ham der vandt guld ved kokkenes uofficielle verdensmesterskaber for et år tilbage. Køkkenet på Geranium er ret svært at sammenligne med andre. Restauranten er nemlig helt sin egen. Generelt er jeg mest til det lidt mere tunge og pompøse køkken med masser af saft, kraft og smagsmæssig dybde, så jeg var ret spændt inden mit første besøg. Jeg havde nemlig hørt, at madstilen var meget let, og at køkkenet var grøntsagsbetonet. Jeg gik dog derfra virkelig positivt overrasket. Maden på Geranium kan jeg næsten bedst sammenligne med små kunstværker, som lander på bordet i en lind strøm, og foruden at det er utroligt smukke serveringer, så var der masser af velsmag at hente i hver eneste ret.

vildand

Vildand med enebær og kvæder

petit fours

Chokolade petit fours

Det var måske netop derfor, at Dom Pérignon havde valgt lige netop Geranium som samarbejdspartner. Anledningen var frigivelsen af hele tre nye årgangschampagner fra den

hæderkronede franske champagneproducent: Blanc Vintage 2009, Rosé Vintage 2005 og P2 Vintage 2000. Det er altså ret unikt, at hele tre champagner bliver frigivet samtidig, og det skulle naturligvis fejres på behørig vis med en række eksklusive middage på Geranium, hvor Rasmus Kofoeds skønne anretninger blev ledsaget af fra Dom Pérignons elegante bobler. Medvært på aftenen var i øvrigt Dom Pérignons winemaker og ønolog Nicholas Blampied-Lane. Jeg var så heldig at være med til den første af dem.

Jeg vil ikke skrive så meget om selve champagnerne, da det er der lyse hoveder, som kan gøre meget bedre end mig, men hvor var det dog en helt igennem smuk aften. Jeg tror, at billederne her på siden taler for sig selv.

Dom Perignon

Foto Claes Bech Poulsen

Om Dom Pérignon

Dom Pérignon har eksisteret siden 1921 og er i dag en del af Moët Hennessy. Dom Pérignon skaber udelukkende årgangschampagner med tre frigivelser. Producenten forsøger at skabe de mest udsøgte champagner ved nøje at udvælge de bedste druer til den, og det betyder blandt andet, at champagnen kun produceres de år, hvor druerne er ideelle.

 

 

Fik du læst:

3 gode nyheder
Løgstør Muslingefestival i billeder
Legesyg gastronomi til champagnefrokost på Studio
24 gaveidéer til gourmeten – kulinarisk pakkekalender fra Copenhagen Food

Filed Under: Gastronomi & andet Tagged With: champagne, dom periognon, geranium

« Rugbrødslagkage
24 gaveidéer til gourmeten – kulinarisk pakkekalender fra Copenhagen Food »

Comments

  1. Kirstine says

    24. november 2017 at 14:26

    Udover det ser lækkert ud, så vil jeg lige minde dig om, at du skal huske at gøre opmærksom på reklame. Jeg går ud fra det er en invitation og oplevelse du ikke har betalt for. Hvis ikke, beklager jeg min kedelig kommentar ;-)

  2. foodfanatic says

    4. december 2017 at 18:12

    Kære Kirstine
    Jeg har tjekket op på det (både ved at tjekke Forbrugerombudsmandens hjemmeside og tjekke med blog-kolleger hos Dansk Journalistforbund), og her jeg og de uenige med dig. Forskellen ligger i, at vi ikke har en aftale om, at jeg skal skrive om det.
    Mvh Nadia

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social

INSTAGRAM
FACEBOOK
EMAIL

Seneste nyt

gingerbread - opskrift på klassiske peberkager

Peberkager – klassisk opskrift på krydrede julesmåkager med pynt

æggekage - opskrift på æggekage bagt i ovnen med spinat, champignon og bacon

Æggekage med champignon, spinat og bacon

tortillasuppe - mexicansk suppe med kylling, bønner, tomat og peberfrugt

Tortillasuppe: Mexicansk suppe med sprøde tortillas, kylling, peberfrugt og bønner

Kyllingelasagne lavet med spinat og tomater - bedre end den traditionelle lasagne?

Kyllingelasagne med spinat

pakkekalender

Kulinarisk pakkekalender til feinschmeckere

Mine kogebøger

km_forside-1-1 Forside_FoodFanatic -Presse-1

Arkiver

Copyright

Billeder og tekst fra www.foodfanatic.dk er beskyttet af loven om ophavsret. Opskrifter må gerne bringes på andre blogs, hvis der krediteres med link til www.foodfanatic.dk, og teksten ikke kopieres direkte. Billeder må aldrig benyttes uden forudgående skriftlig aftale.

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik.

Copyright foodfanatic.dk · Copyright by Shay Bocks ·