Guide: San Franciscos bedste restauranter

saison san francisco quail
Dagens indlæg er både en hyldest og en guide til San Franciscos bedste restauranter. Byen er et sandt paradis for enhver madelsker uanset kulinariske præferencer og budget. Min kæreste Mark var i december måned inviteret til at tage del i det ansete kokketræf 12 Days of Christmas på den 3-stjernede Meadowood i Napa Valley, hvor også kokkeikoner som Thomas Keller deltog. Han er blandt andet manden bag den hæderkronede restaurant The French Laundry, som er en af de bedste restauranter, jeg nogensinde har spist på.
Vi besluttede os for at lave en lille familietur ud af det og startede ud i San Francisco. Vores madeventyr inkluderede alt fra markeder og autentisk dim sum til byens bedste fine dining. Herunder kommer min guide til San Franciscos bedste restauranter og andre gode madoplevelser i en ikke-prioriteret rækkefølge. Jeg vil vove at påstå, at der er noget for enhver smag.

San Franciscos bedste restauranter

Saison: Michelinstjerner og åben ild

saison san francisco toast seaurchin
Når vi kommer helt op i de højeste gastronomiske luftlag, kan det typisk gå to veje for mig. Enten ender det med stor skuffelse, som det skete i forbindelse med mit besøg på Fäviken i det nordlige Sverige, eller også er det voldsom begejstring. På Saison i San Fransico var tilfældet heldigvis det sidste. Restauranten ligger i skrivende stund nummer 37 på The World’s 50 Best Restaurants-liste, og i Michelinguiden er den dekoreret med intet mindre end tre af de eftertragtede stjerner.
Køkkenchef Joshua Skenes er afsindigt dygtig til det med smag, hvilket kommer til udtryk i alle retterne. Størstedelen bliver i øvrigt tilberedt på restaurantens åbne ildsted. Menuen skifter fra dag til dag alt efter hvilke råvarer, der er bedst på dagen. Alle retterne, som vi smagte, har jeg lyst til at spise igen, men især en grillet og glaseret vagtel får stadig mit mundvand til at løbe. Saison strøg direkte ind min Top 3 over de bedste restauranter, jeg har spist på.

Saison
Adresse: 178 Townsend St, San Francisco, CA 94107
tlf: +1 415 828 7990
w: www.saisonsf.com

Yank Sing: Dim sum på hjul som hjemme i Kina

yank sing san francisco
San Francisco er et helt fantastisk sted at gå på opdagelse i autentiske asiatiske køkkener uden at besøge de pågældende lande. Det skyldes, at byen har en stor gruppe af beboere med asiatiske rødder. Faktisk skulle op mod 1/3 af befolkningen have asiatisk baggrund, lyder det fra troværdige kilder. Vi valgte derfor at finde frem til byens bedste dim sum, der på Yank Sing bliver serveret på vogne, som personalet triller rundt med. Det foregår præcis, som du kan opleve det på dim sum-steder i Kina, hvor gæsterne vælger retterne direkte fra vognen.
Gå ikke glip af de lækre xiao long bao, også kendt som soup dumplings, som er med svinekød og bouillon. Du bider toppen af og drikker dem varme bouillon, inden du dypper din dumpling i sort kinesisk eddike med ingefær.
Restauranten her har to afdelinger. Vi spiste på den i byens financial district i en travl frokosttime, men fik bord uden at skulle vente.

Yank Sing
Hvor: Rincon, 101 Spear Street, San Francisco
Tlf: +1 415 781 1111
w: yanksing.com

Swan Oyster Depot: Institution blandt skaldyrselskere i San Francisco

swan oyster depot
Vi havde planlagt at være der før, restauranten åbnede, men sådan går det ikke altid, når man har et lille barn. Pludselig skal der mad i skuffen, eller også skal han skiftes eller have mælk. Det resulterede i intet mindre end en time og 20 minutter i kø, før vi kunne tage plads langs spisebaren på det familiedrevne Swan Oyster Depot.
Stedet har eksisteret siden 1912, og i dag er det således femte generation, der styrer showet. Det handler udelukkende om i fisk og skaldyr, og det hele smagte dejligt. En stor del af tiltrækningen skal dog tilskrives stemningen og personalet. Vi drak en kop kaffe, mens vi ventede, solen skinnede, og Julius faldt i søvn i sin klapvogn, så det hele var fint, men en anden god gang ville jeg nok vælge et andet sted, medmindre jeg havde mulighed for at komme før, de åbner. Prøv gerne deres østers. De har mange forskellige slags, som er sjove at smage op imod hinanden.

Swan Oyster Depot
Hvor: 1517 Polk St., San Francisco,
w: swanoysterdepot.us

Market day i Ferry Building

ferry building farmers market san francisco De fleste madelskere, der tager turen til San Francisco, kigger nok forbi den ikoniske Ferry Building før eller siden. Jeg har både spist en fantastisk sandwich på Cowgirl Sidekick, som er en oste- og mejeribar ved siden af ostebutikken Cowgirl Creamery. På en anden rejse til San Fransisco tog jeg også vejen forbi Hog Island Oyster Company. Jeg har især gode minder om deres gratinerede østers.
Denne gang lagde vi vejen forbi en lørdag formiddag, hvor et kæmpe farmers market udspiller sig på vandsiden af bygningen. Der er utroligt mange stader med virkelig lækre råvarer, og jeg havde lyst til at købe det hele. Et tegn på den høje kvalitet er blandet andet, at byens kokke kommer tidligt om morgenen og gør deres indkøb her.

Ferry Building Marketplace
Hvor: One Ferry Building, San Francisco
Tlf: +1 415 983 8030
W: www.ferrybuildingmarketplace.com

Z & Y Restaurant: Autentisk sichuan-køkken

z & y san franciscoAutentisk sichuan mad kan være svært at opstøve i Danmark, så derfor står det højt på madønske-listen, når jeg besøger andre storbyer. Z & Y har flere af mine favoritter på menuen såsom wontons i chiliolie, stegte grønne bønner og den dybstegte kylling begravet i et hav af tørrede chilier. Stedet kommer endda med anbefaling fra førnævnte Joshua Skenes fra den 3-stjernede Saison, der ved, hvad han taler om inden for kategorien. Han er både flydende i mandarin, og så er han gift med en pige med kinesisk baggrund.
Z & Y har hjemme i Chinatown, indretningen er i bedste fald beskeden og betjeningen ligegyldig. Præcis som jeg har oplevet det på andre gode og autentiske kinesiske spisesteder. Vi kom til en tidlig frokost, og der var nærmest ingen andre i restauranten, men jeg har læst mig til, at der om aftenen er kø, og at de ikke tager imod bookings. Når der er rigtig travlt, kan man ende med at blive bænket ved et bord, hvor der i forvejen sidder spisende gæster.

Z & Y Restaurant
655 Jackson St, San Francisco
Tlf: +1 415 981 8988
W: www.zandyrestaurant.com

Lao Table: Thaifavoritter og specialiteter fra Laos

Stedet her var lidt et wild card. Vi ville have spist på Kin Khao, en thairestaurant med Michelinstjerne, men vi orkede ikke lige at vente de forventede halvanden time, før et bord var ledigt. Lao Table fandt jeg på Yelp-appen, som jeg varmt kan anbefale, at du downloader, når du spiser i USA. Restauranten lå i nærheden af vores hotel og havde fine anmeldelser, og vi blev ikke skuffede.
Lao table har specialiseret sig i mad fra Laos, men der var også rigtig mange nordthailandske lækkerier. Alt smagte forrygende, så jeg skal helt sikkert tilbage, næste gang jeg besøger San Francisco. Suae Hong Hai, også kendt som grædende tiger-steak, var min favorit. Den er her lavet på kobe-kød grillet til perfektion, og min mor kunne ikke have lavet den ledsagende dip bedre. Det siger ikke så lidt.

Lao Table
Hvor: 149 2nd Street, San Francisco
Tlf: +1 415 278 9991
W: www.laotablesf.com

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments