Annonce

100 Kødfrie Dage: Ny kogebog med 100 lækre opskrifter uden kød

100 Kødfrie Dage af Nadia Mathiasen
Foto Chris Tonnesen

100 Kødfrie Dage

Kan man spise god og velsmagende mad uden kød, selv om man elsker animalske proteiner? Svaret er et rungende ja. Det er ikke bare gået op for undertegnede, men det gælder også de mange læsere af mine to forrige kogebøger, som har været så søde at sende feedback i min retning.
I dag udkommer min nye bog 100 Kødfrie Dage helt officielt. Den er dog allerede blevet solgt før tid, og jeg har set flere, som har postet om den på sociale medier (tusind tak for det). Den er fyldt med de 100 bedste opskrifter fra Kødfri Mandag og Flere Kødfrie Dage. Der er altså tale om lidt af en moppedreng fyldt med inspiration til et grønnere køkken.
biksemad uden kød

Biksemad med rodfrugter og spejlæg

hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel med baba gaboush

ovnbagte tomater

Langtidsstegte tomater – perfekte på pizza, i salater og mange andre retter

Dobbelt så meget for pengene

Bogen koster det samme som forgængerne (vejl. udsalgspris er 249,-) til trods for, at der næsten er dobbelt så mange opskrifter. Den kan findes i både fysiske og online boghandlere landet over. Det er mit mål, at det at skippe kødet aldrig må føles som en ”straf” eller at man må nøjes den eller de dage, hvor det grønne er i fokus.
Der er derfor skruet op for smagen i retterne, hvor flere drager inspiration fra køkkener verden over. Men jeg har også lagt vægt på genkendelighed i mange af opskrifterne, så selv børnefamilier kan sætte mad på bordet, som store og små vil nyde. Pizzaen på billedet herunder er et godt eksempel.
pizza med fire slags ost og bagte tomater

Pizza med fire slags ost, stegte tomater, rucola og oregano

stegte ægnudler med grøntsager og cashewnødder

Stegte nudler med champignon, grønt og cashewnødder

Masser af umami

Jeg har også et stort fokus på at få masser af umami ind i retterne (den 5. grundsmag som man kan savne som kødspiser i et grønt køkken). Både parmesan og svampe hører til blandt de mest umamirige ingredienser, vi har, og det samme gælder tomat. Og for at skrue endnu mere op for smagen, benytter jeg også teknikker som langtidsstegning for maksimal smag.
Jeg vil I de kommende uger dele et par opskrifter på bogen, men du finder også allerede nogle af dem på bloggen. Tag eksempelvis et kig på den evigt populære svamperisotto eller mine wraps med krydrede linsedeller, salat og hvidløgsdressing.
blomkål med smørsauce

Blomkål med smørsauce med ingefær, hvidløg, chili og soja

linguine med tomatsauce med basilikum og parmesan

Pasta med cremet tomatsauce med friske tomater og parmesan

squash med grønt fyld

Fyldt squash med tomat, pinjekerner og ost

100 Kødfrie Dage er udgivet hos Strandberg Publishing. Det er Chris Tonnesen, der har taget de mange smukke billeder, mens Bjørn Ortmann har stået for det grafiske udtryk.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments