Ren forkælelse på Sveriges vestkyst

Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Toppen af hotellet skimret fra den brede sandstrand lige foran.
Jeg havde egentlig regnet med at lugte som en god omgang Boeuf Bourguignon. Til min overraskelse var der hverken vinduft eller bourdeuxfarve at spore på min nu silkebløde hud efter godt 50 minutters ren forkælelse i Hotel Tylösands spaafdeling. Vi, jeg selv og en lille håndfuld medbloggere, var af VisitSweden inviteret på gourmetophold på spahotellet, der ligger på en af Sveriges smukke strande i Halmstad cirka 2,5 kørsel fra København.

Foruden at gå ombord i menuen i hotellets gourmetrestaurant, Akvarell, fik vi også muligheden for at slippe det indre luksusdyr ud af posen i spaafdelingen, hvor den nye vinoterapi skulle testes. Jeg må ærligt indrømme, at efter flere år som studerende – kun overstået for ikke så voldsomt lang tid siden – er det der med spabehandlinger lidt af en sjældenhed i min verden.

Ren forkælelse på Sveriges vestkyst

Til venstre: Lun saltvandspool. Bemærk den udendørs pool, der ligeledes er opvarmet. Øverst til højre hotellets bar. Nedenunder den store pool.

Når jeg endelig besøger hoteller, hvor der tilbydes behandlinger, så er det altid massagen, jeg går efter. I denne behandling, hvor der man blandt andet gnides godt og grundtigt ind i vinekstrat, er både massage og scrub også en del af behandlingen. Selv om jeg for en gangs skyld godt kunne have klaret en lidt mere hårdhændet behandling, føltes min krop nærmest geléagtig efterfølgende, og kun en tur i det lune udendørs saltvandsbad kunne overkommes.
Det skyldtes måske også til dels mit møde med hotellets fitnesscenter inden behandlingen. Der er adskillige hold, man kan hoppe på, inklusiv vandarobic i den store pool og spinning, men jeg nøjedes med en halv time på løbebåndet. Det er i øvrigt placeret således, at man har udsigt over klitterne. Havde det ikke været fordi, at førnævnte behandling ventede, var jeg hoppet direkte i den udendørs pool efterfølgende, hvorfra man ligeledes kan nyde udsigten.
Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Varm velkomst på værelset efter en rundvisning på hotellet.
Inden besøget havde det været lidt svært at gennemskue, hvad vi kunne forvente, da billedmaterialet er begrænset på hotellets hjemmeside. Jeg var dog ovenud begrejstret, da jeg efter at være trådt over dørtærskelen på værelse 412 kunne konstatere, at det var et fantastisk lækkert værelse med den skønneste udsigt over stranden. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan resten af hotellets værelser er (der er flere fløje), men de værelser med havudsigt på etage 4 var topmoderne, fint indrettet og rummelige.

Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Udsigt fra værelset og champagne inden middagen. Tv. kok i gang med forberedelser til aftenens middag.
Da vi kom tilbage efter en rundvisning på hotellet, lå der en hilsen fra hoteldirektøren med Pol Roger Champagne (Churchills favorit) og en tallerken med chokolade og frugt. Det betød et lille pre-party på mit værelse sammen med min søde veninde Anne fra chokoladebloggen Anne au Chocolat, mens vi gjorde os klar til aftenens middag på Akvarell.
Vi startede med en lille amuse i form af blomkålssuppe med lam, forårsløg og gulerod. Dejligt enkelt og velsmagende.
Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Herefter fulgte en ordentlig jomfruhummer, der var perfekt tilberedt. Hertil selleriravioli med reje.
Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Hovedretten bestod af variation af vagtel – bryst og rillette på låret.  Retten var smukt anrettet på tallerkenen med sprøde jordskokkechips, syltede argurkekugler, emulsioner og karse. Hvor var det lækkert.
Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Desserten, en yoghurtis med vanilleparfait (hvis jeg ikke husker helt galt) og knust marengs, blev ledsaget af karamelliseret æble med rosmarin på en lille støbejernspande. Det hele var super delikat og spillede sammen, selv om jeg dog må indrømme, at jeg ikke helt forstod tilføjelsen af rosmarin.
Ren forkælelse på Sveriges vestkyst
Gåtur på stranden inden turen gik hjem.
Dagen efter startede vi med at gå ombord i den store morgenbuffet, hvor min favorit var omeletten med forskelligt slags fyld, som laves foran én. Der var også rigeligt med frugt, pølser, brød og meget andet godt. Som til frokostbuffeten gør hotellet det nemt at træffe de sundere valg, og med fitnessafdelingen, poolen og stranden lige uden for døren er Tylösand et oplagt valg, hvis man vil gøre noget godt for kroppen.
Tak til VisitSweden for en mindeværdig oplevelse. Jeg glæder mig til at vende tilbage på egen hånd.
 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments