Annonce

Afternoon Tea på Avenue Hotel

Afternoon tea på Avenue Hotel

På Avenue Hotel kalder de det selv for High Tea, men der er vist lidt forvirring omkring forskellen mellem den og den såkaldte Low Tea. Da det, dagens blogindlæg handler om, foregik i bløde sofaer og lænestole (og dermed low), må jeg hellere kalde gårsdagens luksuriøse eftermiddags-treat for Afternoon Tea. Så er man vist på den sikre side, for det foregik jo om eftermiddagen. Nå, nok roden rundt i begreber for denne skønne engelske tradition, der er nået hele vejen til vort kongeringe og i dag blomstrer smukt rundt omkring i København.

Lige for tiden går livet lidt for stærkt i min ende af verden. Deadlines og især bogen fylder meget, men selv om jeg elsker, det jeg laver (nogle gange må jeg næsten knibe mig selv i armen for at være sikker på, at jeg ikke vågner op fra denne dejlige drøm), er jeg nødt til at tanke energi andetsteds i ny og næ. En invitation til førnævnte Afternoon Tea på Avenue Hotel et stenkast fra søerne i København blev den perfekte undskyldning for at tage en veninde under armen og lade os forkæle. Hun har været så sød at give mig en hånd under mine madkurser og støtten og begejstringen for min kommende kogebog har været usammenlignelig, så der var ingen tvivl, da jeg skulle vælge, hvem der skulle forkæles sammen med mig.

Afternoon Tea Strangas Afternoon Tea

Hotellet ligger blot et stenkast fra Nikolaos Stranges dessert-boutique lidt længere nede af Åboulevard, så det er selvsamme dessertmester, som står for de søde såvel som salte elementer til Afternoon Tea-arrangementerne. Strangas har fået lidt af en kultstatus blandt danske bloggere og Instagram’ere, har jeg bemærket. Der går stort set ikke en dag, hvor jeg ikke bliver fristet af et billede af en af hans søde og often næsten bedårende kreationer. At jeg tidligere har været til Afternoon Tea på Avenue Hotel gjorde ikke forventningens glæde mindre. Dengang blev der budt på et overdådigt tag-selv-kagebord, hvor man frit kunne forsyne sig. Denne gang var det portionsanretninger, og selv om jeg nok inderst inde havde håbet lidt på det første, så var der så rigeligt med søde og lækre sager, at jeg ikke kunne spise op alligevel (jeg endte med at tage mine to macarons med hjem og har ikke kunne tænke på andet lige siden).
Afternoon tea
Nadia Mathiasen
Petit fours

Vi lagde ud med en lille velkomstdrink bestående af vodka med grøn the og mynte. Herudover bestod menuen af et valg mellem kaffe eller en dejlig grøn the, som både jeg og min veninde hoppede på. Snart væltede det ind på bordet med rare sager. Der var scones med marmelade og lemoncurd og traditionen tro en “cucumber sandwich” med flødeost, som her var åben og yndig. Den blegnede dog lidt sammenlignet med resten af udvalget og blev glemt halvspist på grund af især den smukke kreation på øverste billede bestående af cremet hvid chokolademousse med passionsfrugt ledsaget af mælkechokolademousse på en let kagebund.

Der var også lækre petit fours, der som kagen lignede små kunstværker, samt ikke mindst Nikaloas Strangas berømte macarons. At selskabet også bestod af en håndfuld søde og fantastiske bloggere gjorde kun arrangementet endnu hyggeligere. Anledningen var, at hotellet fra i dag skyder Afternoon Tea-traditionen i gang. Det finder sted dags dato, søndag den 5. oktober, og herefter første lørdag og søndag i november og december samt første søndag i måneden fra januar til april fra klokken 14. Det er bestemt noget, jeg kunne finde på at tage til igen, hvis min mor, søster eller en veninde trænger til lidt forkælelse.

Jeg var inviteret af Avenue Hotel, men meninger (og efterfølgende sukkerchok) er helt og aldeles mine egne. 

 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments