Skøn og lækker asiatisk suppe med wontons med svinefars, forårsløg og soja. Nyd evt. suppen som forret til en middag med asiatisk mad på menuen. Opskriften passer som forret til fire personer eller som et let og lækkert måltid til to.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
Suppe:
1,5literhønse- eller kyllingefond(se fremgangsmåde foroven)
1 - 2tsksukker
Hvid peber
1spskfiskesauce
0,5dlsmagsneutral olie(fx solsikke- eller rapsolie)
3fedhvidløg
Wontons:
ca. 20 wontonplader(kan købes i asiatiske forretninger)
200ghakket svinekød
1forårsløg
1spskseasoningsauce eller lys soya(kan købes i asiatiske forretninger)
1spsk.fiskesauce
0,5tskhvid peber
0,5tsksukker
Pynt:
Fintsnittet forårsløg
Hakket koriander
Rød chilipeber i strimler eller skiver
Fremgangsmåde
Suppe:
Varm kyllingefond op, og tilsæt sukker, hvid peber og fiskesauce. Smag til med ekstra fiskesauce og hvid peber, hvis nødvendigt.
Pil og press hvidløg. Varm olien i en lille gryde, og steg hvidløgene gyldne heri. Sæt til side.
Wontons:
Hak forårsløg og bland det sammen med svinekød, seasoningsauce, fiskesauce, hvid peber og sukker. Bring en gryde med vand (evt. tilsat en terning hønsebouillon) i kog. Fordel cira 2 tsk fars på hver wontonplade, fold siderne op om fyldet og klem sammen, så det ligner en lille pose. Kog wontons i cira 3 - 4 minutter.
Anretning:
Anret wontons i en skål og hæld suppen over. Kom en smule hvidløg i olie på og pynt med forårsløg, koriander og chili.