Thailandske grillspyd med jordnøddesovs (moo satay)
Ingen bedømmelser endnu
Ingredients
500gsvinekød eller kyllingebryst i tynde skiver
1tsk.ingefær pulver
1tsk.hvidløgspulver
1 ½spsk.karry
1spsk.korianderpulver
1tsk.salt
2tsk.sukker
1tsk.kartoffelmel
4spsk.piskefløde
1spsk.smeltet smør
1dlkokosmælkbambuspinde
Jordnøddesovs:
3dlkokosmælk
1dlpiskefløde
5spskfint hakkede saltede jordnødder(i blender )
2spsksukker
1spskchili i olie
1tsk.rød chili pasta
½tsksalt
1tskcitronsaft
Fremgangsmåde
Varm kokosmælken til det bliver ensartet (må ikke koge). Det hele kommes i en skål og røres godt sammen med de øvrige krydderier, fløde og smør. Lad det trække i mindst en time. Sæt kødet på pinde og grill i ovnen (eller på grillen hvis vejret og sæsonen tillader det) til de er gennemstegt.
Server med varm jordnøddesovs, kold agurkesalat og flutes.
Jordnøddesovs:
Kokosmælken koges i en lille kasserolle. Tag en lille stegepande og kom ca. 1 dl kokosmælk i og tilsæt rød chili pasta, chili i olie og varm det op et par minutter. Chili blandingen hældes i kasserollen med kokosmælken og resten af krydderierne røres i og koges et par minutter.