Go Back
+ servings

Vietnamesisk salat med kylling, kål og gulerod

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • ¼ - ½ hvidkål eller spidskål (erstat eventuelt noget af kålen med savoykål)
  • 3 gulerødder
  • Tilberedt kyllingekød (kogt, stegt eller sousvide-tilberedt, ca. hvad der svarer til to små kyllingefileter)
  • ½ rødløg
  • Koriander
  • 1 - 2 fed hvidløg
  • 1 birdseye chili
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1,5 spsk. fiskesauce
  • 1,5 spsk. eddike (alm. lagereddike eller riseddike eller citron- eller limesaft)
  • 3 - 4 spsk. saltede peanuts

Vietnamesisk fiskesauce-dip

  • 1 del fiskesauce
  • 1 del eddike (riseddike eller alm. lagereddike eller citron- eller limesaft)
  • 1 del sukker
  • 3 dele vand
  • Hakket hvidløg efter smag og behag
  • Hakket rød chili efter smag og behag

Fremgangsmåde

  • Snit kålen fint og skær gulerødder i julienne (fine stave) eventuelt ved hjælp af mandolinjern. Læg dem eventuelt i fiskesaucedippen i nogle timer eller natten over. Riv kylling i strimler med hænderne, skær rødløg i tynde skiver og hak koriander groft. Kom det hele i en stor skål.
  • Kom hvidløg og chili i en morter og stød til en ensartet pasta. Tilsæt sukker, salt, fiskesauce og eddike og rør, indtil salt og sukker er opløst. Vend i salaten sammen med cirka en halv dl vietnamesisk fiskesauce-dip (se opskrift forneden) og drys med grofthakkede peanuts. Server straks sammen med vietnamesisk fiskesauce-dip til at dyppe over.

Vietnamesisk fiskesauce-dip

  • Vend alle ingredienserne sammen og rør, indtil sukkeret er opløst.