¼ - ½hvidkål eller spidskål(erstat eventuelt noget af kålen med savoykål)
3gulerødder
Tilberedt kyllingekød(kogt, stegt eller sousvide-tilberedt, ca. hvad der svarer til to små kyllingefileter)
½rødløg
Koriander
1 - 2fedhvidløg
1birdseye chili
2tsk.sukker
½tsk.salt
1,5spsk.fiskesauce
1,5spsk.eddike(alm. lagereddike eller riseddike eller citron- eller limesaft)
3 - 4spsk.saltede peanuts
Vietnamesisk fiskesauce-dip
1del fiskesauce
1del eddike(riseddike eller alm. lagereddike eller citron- eller limesaft)
1del sukker
3dele vand
Hakket hvidløg efter smag og behag
Hakket rød chili efter smag og behag
Fremgangsmåde
Snit kålen fint og skær gulerødder i julienne (fine stave) eventuelt ved hjælp af mandolinjern. Læg dem eventuelt i fiskesaucedippen i nogle timer eller natten over. Riv kylling i strimler med hænderne, skær rødløg i tynde skiver og hak koriander groft. Kom det hele i en stor skål.
Kom hvidløg og chili i en morter og stød til en ensartet pasta. Tilsæt sukker, salt, fiskesauce og eddike og rør, indtil salt og sukker er opløst. Vend i salaten sammen med cirka en halv dl vietnamesisk fiskesauce-dip (se opskrift forneden) og drys med grofthakkede peanuts. Server straks sammen med vietnamesisk fiskesauce-dip til at dyppe over.
Vietnamesisk fiskesauce-dip
Vend alle ingredienserne sammen og rør, indtil sukkeret er opløst.