Go Back
Issandwich med chokoladecookies og saltkaramelis

Issandwich med chokoladecookies og saltkaramelis

5 fra 1 stemme

Ingredienser

Chokoladecookies

  • 80 g smør
  • 150 g mørk chokolade (hakket groft)
  • 100 g hvedemel
  • 25 g kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • 50 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 stk æg

Saltkaramelis

  • 5 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl mælk

Saltkaramel

  • 25 g smør
  • 40 g sukker
  • 1/2 dl fløde (evt lidt mere)
  • 1/2 dl lys sirup
  • Salt

Fremgangsmåde

Chokoladecookies

  • Smelt smør sammen med 1/3 af chokoladen. Bland hvedemel, kakaopulver og natron. Pisk æg, sukker og brun farin sammen, tilsæt den smeltede smør- og chokoladeblanding og slutvis melblandingen. Vend det hele sammen og tilsæt den hakkede chokolade.
  • Fordel dejklumper på størrelse med en bordtennisbold på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen ved 165 grader i ca. 15 minutter.

Saltkaramelis

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld dernæst resten i under fortsat piskning, kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader.
  • Afkøl cremen helt og kør den på ismaskine. Hæld isen i en beholder, rør saltkaramellen i og sæt i fryseren.

Saltkaramel

  • Kom smør, sukker fløde og lys sirup i en gryde, bring i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og afkøl.
  • Lav små flade kugler af isen, og fordel dem mellem to cookies. Sæt dem i fryseren, til de skal bruges.