Smelt smør sammen med 1/3 af chokoladen. Bland hvedemel, kakaopulver og natron. Pisk æg, sukker og brun farin sammen, tilsæt den smeltede smør- og chokoladeblanding og slutvis melblandingen. Vend det hele sammen og tilsæt den hakkede chokolade.
Fordel dejklumper på størrelse med en bordtennisbold på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen ved 165 grader i ca. 15 minutter.
Saltkaramelis
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld dernæst resten i under fortsat piskning, kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader.
Afkøl cremen helt og kør den på ismaskine. Hæld isen i en beholder, rør saltkaramellen i og sæt i fryseren.
Saltkaramel
Kom smør, sukker fløde og lys sirup i en gryde, bring i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og afkøl.
Lav små flade kugler af isen, og fordel dem mellem to cookies. Sæt dem i fryseren, til de skal bruges.