Go Back
+ servings

Snickerskage med peanuts, chokolade og karamel

Den bedste og mest snaskede snickerskage med saltede peanuts, karamel og chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer

Ingredienser

Kagebund:

  • 200 blødt smør
  • 4 dl sukker
  • 3 æg
  • 4 dl hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 350 g saltede peanuts

Karamel:

  • 1 dl fløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl sukker

Chokolade:

  • 250 g mørk chokolade (jeg brugte dog en blanding af lys og mørk)

Fremgangsmåde

Kagebund:

  • Rør smør sammen med sukker og tilsæt et æg ad gangen. Rør godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts over. Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stille en kødnål eller lignende i midten og kagen, og den kommer op ren.

Karamel:

  • Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad simre i 8 minutter. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.

Chokolade:

  • Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad og fordel herefter oven på kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud.
  • Opbevar i lufttæt beholder. Kan også fryses.