Go Back
+ servings

Cæsarsalat med hjemmelavede croutoner

Cæsarsalat med klassisk cæsardressing, bacon, pamesan og hjemmelavede croutoner. Nyd den med eller uden stegt kylling.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

Croutoner:

  • 2 store skiver daggammel lyst brød
  • 2 spsk. olivenolie

Cæsardressing:

  • 0,75 dl olivenolie (eller vindruekerne- eller koldpresset rapsolie)
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvineddike
  • 1 tsk Worcestershire sauce (engelsk sauce)
  • 1 fed hvidløg
  • 4 anjoser

Resten:

  • 1 stor romainesalat eller 2 hjertesalater
  • 50 g parmesan
  • 150 g bacon i tern (sprødstegt)
  • 300 g stegt kold kylling i mundrette stykker (valgfri)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Croutoner:

  • Riv brødet i mindre stykker med hænderne (eller hvis man ønsker pæne, firkantede croutoner, så skær dem da med en kniv), og kom dem i en skål sammen med salt, peber og olivenolie. Vend det godt sammen, og læg croutonerne på en bageplade med bagepapir. Steg dem i en cirka 200 grader varm ovn i 5 – 10 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.

Cæsardressing:

  • Imens laves dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, hvidvinseddike, Worcestershire sauce (engelsk sauce), hvidløg, anjoser samt lidt peber i en foodprocessor, minihakker eller blender. Blend kort, og tilsæt herefter olien lidt ad gangen, til man til sidst har en dressing med konsistens som mayonnaise. Tilsæt en spiseskefuld vand, hvis du ønsker en lidt tyndere dressing. Smag til med salt og peber.

Resten:

  • Vask salaten og riv eller snit den i mindre stykker. Kom salaten i en skål sammen med dressingen og vend det hele godt sammen. Fordel det i en skål sammen med croutoner og bacon. Bruger du kylling, tilsættes den nu. Slut af med et parmesan – enten revet eller i flager (laves med en kartoffelskræller).