Go Back
+ servings

Fransk løgsuppe

Helt klassisk opskrift på fransk løgsuppe med hvidvin og timian - og slutvis toppet med ostegratineret baguette.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse45 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 3 fed hvidløg (valgfri)
  • 2 timiankviste (eller tørret)
  • 25 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2,5 dl hvidvin (kan udelades)
  • 1 l hønsefond- eller bouillon
  • 1 baguette
  • 1 fed hvidløg (til at gnide på brødet)
  • 100 g revet ost (gerne gruyere eller emmentaler)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Løgene pilles, halveres på langs og skæres i tynde skiver. Pil og hak hvidløgene.
  • Smør og olie opvarmes i en tykbundet gryde. Når smørret har bruset af tilsættes løgene, hvidløg og timian, og det sauteres i et par minutter under omrøring. Skru ned for varmen, og fortsæt med at brune løgene stille og roligt. Det tager cirka 20 minutter i alt.
  • Når løgene er godt brune og karameliserede tilsættes hvidvinen. Kog den ned til det halve, inden du kommer fonden ved. Bring gryden i kog og lad suppen simre i 15 – 20 minutter. Smag til med salt, peber og samt evt. lidt ekstra koncentreret fond/bouillon, hvis suppen skal have lidt ekstra smag (det kommer an på styrken af den fond, du har brugt).
  • Baguetten skæres i skiver på skrå og grilles i ovnen, til skiverne er sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg. Hæld suppen i et par ovnfaste skåle, kom det grillede baguette i og drys revet ost over dem. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grillfunktion, indtil osten er smeltet.