Helt klassisk opskrift på fransk løgsuppe med hvidvin og timian - og slutvis toppet med ostegratineret baguette.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
1kgløg
3fedhvidløg(valgfri)
2timiankviste(eller tørret)
25gsmør
1spskolie
2,5dlhvidvin(kan udelades)
1lhønsefond- eller bouillon
1baguette
1fedhvidløg(til at gnide på brødet)
100grevet ost(gerne gruyere eller emmentaler)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Løgene pilles, halveres på langs og skæres i tynde skiver. Pil og hak hvidløgene.
Smør og olie opvarmes i en tykbundet gryde. Når smørret har bruset af tilsættes løgene, hvidløg og timian, og det sauteres i et par minutter under omrøring. Skru ned for varmen, og fortsæt med at brune løgene stille og roligt. Det tager cirka 20 minutter i alt.
Når løgene er godt brune og karameliserede tilsættes hvidvinen. Kog den ned til det halve, inden du kommer fonden ved. Bring gryden i kog og lad suppen simre i 15 – 20 minutter. Smag til med salt, peber og samt evt. lidt ekstra koncentreret fond/bouillon, hvis suppen skal have lidt ekstra smag (det kommer an på styrken af den fond, du har brugt).
Baguetten skæres i skiver på skrå og grilles i ovnen, til skiverne er sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg. Hæld suppen i et par ovnfaste skåle, kom det grillede baguette i og drys revet ost over dem. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grillfunktion, indtil osten er smeltet.