Go Back
+ servings

Oksekød i østerssauce med champignon og forårsløg

Hurtig og lækker thaimad med oksekød i wok med østerssauce, champignon og forårsløg. Nyd retten med jasminris.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 1 bdt. forårsløg
  • 250 g champignon
  • olie til stegning
  • 400 g mørt oksekød
  • 5 fed hvidløg
  • 0,75 dl østerssovs
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp. hvid peber
  • 1 spsk fiskesauce

Fremgangsmåde

  • Skær forårsløg i 3 centimeter lange stykker. Sæt til side.
  • Rens champignon, og skær dem. Varm en smule olie i en wok eller en stor pande, og steg ved jævn varme, indtil de har afgivet deres væde. Sæt tilside.
  • Imens skæres oksekødet i tynde strimler.
  • Knus hvidløg i en morter, eller pres det i en hvidløgspresser.
  • Varm lidt olie i wokken, og svits hvidløg til det så småt begynder at blive gyldent. Tilsæt oksekød, og brun det på alle sider ved høj varme. Tilsæt champignon, østerssovs, vand, sukker, hvid peber og fiskesovs. Smag til med yderlige sukker, peber eller fiskessauce hvis nødvendigt. Tilsæt forårsløg (gem evt. en smule til pynt), vend dem godt sammen med resten.
  • Servér straks med kogte jasminris.