Go Back
+ servings

Chokoladekage med espresso, flagesalt og chokoladeganache

Den bedste og mest saftige chokolade med flagesalt og espresso, der giver en dybere og rigere smag til kaffen.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 200 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 1,5 dl Lavazza Espresso Italiano
  • 0,5 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt

Chokoladeganache:

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  • Sæt ovnen på 160 grader varmluft/180 grader alm. ovn.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med espressoen og mælken. Tag den af varmen.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver, natron og kakao sammen, og tilsæt salt.
  • Bland æggeblandingen med de tørre ingredienser, og vend til sidst den lune chokoladeblanding i lidt efter lidt. Hæld dejen i en smurt rand- eller springform (benytter du sidstnævnte, kan du med fordel beklæde bunden med bagepapir).
  • Bag kagen midt i ovnen i cirka 40-50 minutter - der kan være stor forskel på ovne, så husk at tjekke med en kødnål eller lignende undervejs. Når du kan stikke kødnålen i kagens midte, og den kommer op uden dej på, så er kagen færdig. Bag den endelig ikke for længe, da kagen er bedst, når den kun akkurat lige er færdigbagt.
  • Bruger du en randform, bør du vente med at vende kagen ud af den, til den er afkølet.

Chokoladeganache:

  • Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør ved svag varme (evt. over et vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde.
  • Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk, og fordel den herefter på kagen.