Go Back
+ servings

Mac and cheese med skinke og svampe

I stedet for skinke eller hamburgerryg kan du også benytte stegt bacon i tern eller en rest kylling fra gårsdagens aftensmad. Alternativt kan du komme eksempelvis squash og sauteret og afdryppet spinat i for en grøn version.
0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta (gerne macaroni)
  • 500 g blandede svampe (fx brugne champignon og kejserhatte)
  • 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
  • 1/2 bdt. bredbladet persille
  • 30 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 7 dl mælk
  • Muskatnød
  • 150 g revet ost (gerne en blanding af flere slags)
  • 4-5 spsk. grov rasp
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i letsaltet vand, til den er cirka 2 minutter fra at være færdigkogt.
  • Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem på en pande i lidt olie, til de tager farve.
  • Skær skinken/hamburgerryggen i tern, og hak persillen.
  • Smelt smørret i en gryde, kom hvedemel i, og rør det godt sammen. Kom nu mælken i lidt efter lidt, til du får en opbagt sauce. Lad saucen simre ved svag varme i et par minutter, og smelt herefter osten i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel pasta, skinke, svampe og persille i et smurt ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og drys med rasp. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter, til toppen er gylden og sprød.
  • Nyd den eventuelt med en god salat med vinaigrette.