Go Back
+ servings

Kaffekage med valnødder

Opskrift på den lækreste saftige kaffekage med glasur og valnødder.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 250 blødt smør
  • 125 g mørk muscovado-sukker eller brun farin
  • 125 sukker
  • 3 æg
  • 1 dl stærk kaffe
  • 1 tsk. vaniljeessens (kan erstattes med 1 tsk. vaniljepulver)
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hakkede valnødder

Glasur og pynt

  • 100 g flormelis
  • 3 spsk. kaffe
  • 25 g hakkede valnødder

Fremgangsmåde

  • Rør smør, muscovado-sukker og almindeligt sukker hvidt (gerne i røremaskine), og tilsæt herefter et æg ad gangen. Sørg for at røre grundigt mellem hvert æg. Rør eller pisk nu kaffen og vaniljeessensen i. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det forsigtigt i sammen med de hakkede valnødder . Kom dejen i en smurt kageform, gerne en randform, og bag den i ca. 40 minutter ved 160 grader varmluft, eller til kagen er færdig. Det er den, når du kan stikke en kødnål eller lignende i midten, og den kommer op ren.
  • Hvis du benytter en randform, så lad den køle af i formen i en time, inden du forsigtigt vender den ud.

Glasur

  • Bland flormelis med kaffe til du har en tyk glasur. Dekorér kagen med glasuren og pynt med hakkede valnødder.
  • Nyd kagen med en god kop kaffe.