Go Back
+ servings
ovnbagt laks med urtesmør
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Ovnbagt laks med urtesmør og pinjekerner

Ovnbagte laksefileter med grønt urtesmør med hvidløg, rasp og bredbladet persille.
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. bredbladet persille
  • 2 skiver daggammelt lyst brød eller tilsvarende mængde rasp
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 laksefileter
  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Pil hvidløg og pluk persillen. Blend begge dele med brødet, og rør det til sidst i det bløde smør sammen med halvdelen af pinjekernerne. Krydr med salt og peber.
  • Læg laksebøfferne i et ovnfast fad, og top med smørblandingen og til sidst resten af pinjekernerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 10-12 minutter, til laksen lige akkurat er gennemstegt. Bemærk, at stegetiden kan variere alt efter tykkelsen på laksebøfferne og den enkelte ovn.
  • Nyd laksebøfferne med en god salat og dine favoritkartofler.