Go Back
+ servings
Kyllingesalat med spidskaal og pesto

Kyllingesalat med pesto og spidskål

Salaten her er perfekt at lave, hvis du står med en rest kylling. Alternativt kan du tilberede kyllingefileterne som angivet i opskriften.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 kyllingefileter
  • 1 dl vand
  • ½-1 spidskål afhængigt af størrelse – gerne både rød og grøn
  • 2-3 gulerødder
  • ¼ broccoli
  • 1 portion persillepesto (se opskrift herunder)
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Salt, peber

Persillepesto:

  • 50 g bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 50 g pinjekerner (kan erstattes af solsikkekerner, cashewnødder eller mandler)
  • 2,5 dl olivenolie
  • ½ citron
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

Kyllingesalat:

  • Kom kyllingefileterne i et ovnfast fad sammen med vand. Dæk fadet med et låg eller med sølvpapir, og steg kyllingen i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter afhængigt af kyllingefileternes tykkelse. Lad dem køle af. Riv herefter kyllingen fra hinanden i mundrette stykker med to gafler.
  • Snit spidskålen, og riv gulerødderne. Skær broccolien ud i små buketter.
  • Vend kylling og grøntsager sammen med den ønskede mængde persillepesto (gem eventuelle rester som smørrelse til brød eller pasta).
  • Smag salaten til med salt og peber, og drys til sidst med græskarkerner.

Persillepesto

  • Pluk persillen, og pil hvidløget. Hak parmesanen groft, og rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve. Kom det hele i en blender sammen med olivenolie, og blend pestoen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.