Salaten her er perfekt at lave, hvis du står med en rest kylling. Alternativt kan du tilberede kyllingefileterne som angivet i opskriften.
5 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
3-4kyllingefileter
1dlvand
½-1spidskål afhængigt af størrelse – gerne både rød og grøn
2-3gulerødder
¼broccoli
1portion persillepesto(se opskrift herunder)
2spsk.græskarkerner
Salt, peber
Persillepesto:
50gbredbladet persille
1fedhvidløg
50gparmesan
50gpinjekerner(kan erstattes af solsikkekerner, cashewnødder eller mandler)
2,5dlolivenolie
½citron
Salt, peber
Fremgangsmåde
Kyllingesalat:
Kom kyllingefileterne i et ovnfast fad sammen med vand. Dæk fadet med et låg eller med sølvpapir, og steg kyllingen i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter afhængigt af kyllingefileternes tykkelse. Lad dem køle af. Riv herefter kyllingen fra hinanden i mundrette stykker med to gafler.
Snit spidskålen, og riv gulerødderne. Skær broccolien ud i små buketter.
Vend kylling og grøntsager sammen med den ønskede mængde persillepesto (gem eventuelle rester som smørrelse til brød eller pasta).
Smag salaten til med salt og peber, og drys til sidst med græskarkerner.
Persillepesto
Pluk persillen, og pil hvidløget. Hak parmesanen groft, og rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve. Kom det hele i en blender sammen med olivenolie, og blend pestoen.