Go Back
+ servings

Cheesecake med blåbær

Opskrift på den lækreste cheesecake med blåbærsirup.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 8 digestivekiks
  • 40 g smeltet smør
  • 300 g flødeost (den fuldfede udgave!)
  • 150 g cremefraiche (vigtigt at det er 38 %)
  • kornene fra en stang vanilje (kan erstattes med en tsk. vaniljesukker)
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Blåbærsirup

  • 75 g frosne eller friske blåbær
  • 60 g sukker

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene eller knus dem ved at komme dem i en pose, som bankes godt og grundigt med en kagerulle eller lignende. Bland kiksekrummerne med det smeltede smør og pres blandingen ned i en 15 cm springform (bemærk at dette er en mindre springform) med bagepapir i bunden. Stil bunden på køl.
  • Pisk flødeost, cremefraiche, vanilje, sukker og citronsaft sammen, så osteblandingen bliver luftig. Smag til. Fordel over kagebunden og lad ostekagen stå på køl et par timer eller natten over.

Blåbærsirup

  • For at lave blåbærsiruppen blandes blåbær og sukker i en gryde. Varm langsomt op indtil alt sukkeret er opløst. Lad det køle af. Blåbærsiruppen hældes over ostekagen lige inden servering.