Go Back
+ servings

Wontonsuppe

Skøn og lækker asiatisk suppe med wontons med svinefars, forårsløg og soja. Nyd evt. suppen som forret til en middag med asiatisk mad på menuen. Opskriften passer som forret til fire personer eller som et let og lækkert måltid til to.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppe:

  • 1,5 liter hønse- eller kyllingefond (se fremgangsmåde foroven)
  • 1 - 2 tsk sukker
  • Hvid peber
  • 1 spsk fiskesauce
  • 0,5 dl smagsneutral olie (fx solsikke- eller rapsolie)
  • 3 fed hvidløg

Wontons:

  • ca. 20 wontonplader (kan købes i asiatiske forretninger)
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk seasoningsauce eller lys soya (kan købes i asiatiske forretninger)
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 0,5 tsk hvid peber
  • 0,5 tsk sukker

Pynt:

  • Fintsnittet forårsløg
  • Hakket koriander
  • Rød chilipeber i strimler eller skiver

Fremgangsmåde

Suppe:

  • Varm kyllingefond op, og tilsæt sukker, hvid peber og fiskesauce. Smag til med ekstra fiskesauce og hvid peber, hvis nødvendigt.
  • Pil og press hvidløg. Varm olien i en lille gryde, og steg hvidløgene gyldne heri. Sæt til side.

Wontons:

  • Hak forårsløg og bland det sammen med svinekød, seasoningsauce, fiskesauce, hvid peber og sukker.  Bring en gryde med vand (evt. tilsat en terning hønsebouillon) i kog. Fordel cira 2 tsk fars på hver wontonplade, fold siderne op om fyldet og klem sammen, så det ligner en lille pose. Kog wontons i cira 3 - 4 minutter.

Anretning:

  • Anret wontons i en skål og hæld suppen over. Kom en smule hvidløg i olie på og pynt med forårsløg, koriander og chili.