Go Back
+ servings

Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

Skøn, lækker og cremet karrysuppe med hjemmelavede croutoner med hvidløg og persille.
5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g gulerødder
  • 1/2 stor knoldselleri stort eller 1 lille
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • Olie til stegning
  • 2 spsk. karrypulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1,25 liter hønsefond
  • 2,5 dl madlavningsfløde (8 eller 15 %)
  • Salt, peber

Hvidløgscroutoner

  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • 75 ml olivenolie
  • 3-4 skiver lyst brød
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Skær peberfrugten i tern.
  • Brænd karryen af i olie i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med, til løgene er klare. Kom nu rodfrugterne og peberfrugt i gryden sammen hønsefond og gurkemeje. Bring gryden i kog, og lad den simre i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden, og blend suppen. Smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i dybe tallerkner, og top med hvidløgscroutoner samt evt. hakket persille ved bordet.

Hvidløgscroutoner

  • Knus hvidløget, og hak persillen fint (gem eventuelt lidt til pynt). Bland begge dele med olivenolie, salt og peber.
  • Skær brødet ud i grove tern, og vend dem i olieblandingen.
  • Fordel croutonerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.