Go Back
+ servings

Pasta all'Amatriciana

Pasta all'Amatriciana er en klassisk  italiensk pastaret med bucatinipasta, tomat, pancetta og pecorino. Du kan dog fint justere ingredienserne i retten alt efter det, du kan finde i et almindeligt dansk supermarked. 
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 280 g pancetta eller bacon i tern
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 dl hvidvin
  • 1 ds hakkede tomater
  • 500 g pasta (gerne bucatini)
  • En håndfuld revet pecorino eller parmesan
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Steg pancetta eller bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent. Hæld lidt af fedtet fra, men lad cirka 2 spsk. blive tilbage. Kom nu løg, hvidløg og chiliflager ved, og sauter dem ved jævn varme, til løgene er klare. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til 1/3. Kom herefter de hakkede tomater ved, og lad saucen simre stille og roligt i 15 minutter. Hold øje med den i ny og næ, og rør i den, så den ikke brænder på. Smag til sidst til.
  • Kog imens pastaen i letsaltet vand, til den næsten er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule til saucen. Kom pastaen i tomatsaucen, og lad den simre videre, til den er færdigtilberedt. Tilsæt lidt af kogevandet undervejs, hvis den bliver for tør.
  • Nyd pasta all'Amatriciana med revet pecorino eller parmesan på toppen.