Go Back
+ servings

Stegte sild i eddike

Nem og klassisk opskrift på stegte sild i eddike. Lav dem gerne et par dage før, I skal spise dem. 
5 fra 6 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse12 min
I alt17 min

Ingredienser

  • 6 sildefileter ((ca 500 gram))
  • smør til stegning
  • 1 dl rugmel
  • salt
  • peber
  • 4 dl eddike
  • 3 dl sukker
  • 1 - 2 dl vand ((valgfri))
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 løg (skåret i skiver)

Fremgangsmåde

  • Klip rygfinnen af sildefileterne, bland rugmel med salt og peber og vend herefter sildefileterne i det krydrede rugmel. Fold dem sammen på langs, og steg dem i smør i cirka fire minutter på hver side.
  • Mens sildefileterne køler af, gives eddike, sukker, vand og peberkorn et kort opkog, så sukkeret smelter. Lad det herefter køle af en smule. Læg sildefileterne og løgringe lagvis i en beholder, hæld lagen over, dæk og stil på køl, indtil de skal spises.
  • For at få det bedste resultat, må sildefileterne gerne trække et par dage i lagen, inden de skal spises.