Go Back
+ servings

Andebryst med orangesauce

Skøn og lækker opskrift på andebryst med orangesauce. Denne franske klassiker med and er et skønt alternativ til den klassiske danske udgave med brun andesauce og rødkål. 
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4
Forberedelse15 min
Tilberedelse20 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 2 store andebryster
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 økologiske appelsiner
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 dl andefond
  • 25 g koldt smør i tern
  • Salt, peber

Noter

Nyd eventuelt andebrystet med ovnstegte kartofler og en god frisk salat med rødkål og nødder. 

Fremgangsmåde

  • Rids fedtet på andebrysterne, og gnid med groft salt. Brun dem med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset og vend andebrysterne. Lad dem stege færdigt i cirka 8-10 minutter afhængigt af andebrysternes tykkelse, til de er rosa. Lad dem hvile inden udskæring.
  • Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, tilsæt eddike, appelsinskal (revet eller i strimler) og appelsinsaft, og lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu andefond, og kog atter ind, til halvdelen er fordampet. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i et efter et, og smag til med salt og peber. Skær appelsinerne ud i fileter, og tilsæt dem appelsinfileterne inden servering.