Go Back
+ servings

Helstegte havbars med thailandsk lime- og chilisauce (nahm jim)

Nem og lækker thailandsk fiskeret. Fisken nydes ofte med ris, men passer også godt til en salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2-3 stk. rensede havbars
  • 2-3 limes
  • olie
  • 3-5 fed hvidløg
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ bdt. koriander
  • 4 forårsløg
  • 2 chilipebere
  • salt, peber

Fremgangsmåde

  • Skær et par riller på siden af fiskene, gnid dem med olie, salt og peber. Skær den ene lime i skiver, og stop dem i bugen. Grill fisken, eller steg den i ovnen i ca. 15 minutter ved 220 grader, til den er gennemstegt.
  • Knus hvidløg i en morter, og tilsæt fiskesauce, sukker og juicen fra de resterende limes. Rør, til sukkeret er opløst. Smag til med yderligere fiskesauce, sukker og limejuice hvis nødvendigt. Skær chili og forårsløg i lange tynde strimler, og læg dem evt. i isvand.
  • Hæld fiskesauce-blandingen over ved servering, og top med chili, forårsløg og koriander.
  • Servér med jasminris.