Super skønne og nemme pizzasnegle. Perfekt snack på farten eller i madkassen. Opskriften her giver omkring 24 pizzasnegle.
4,86 fra 14 stemmer
Servings: 24stk
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
1 timet15 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
500gmel
7gtørgær((eller 25 g frisk gær))
1tsksalt
1tsksukker
3dllunket vand
4spskolie
Fyld
1løg(finthakket)
1spskolie
140gtomatpuré
100gskinke i strimler
200grevet ost
1tsktørret timian eller oregano
Salt, peber
Noter
Overskydende pizzasnegle kan fryses. Lun dem gerne i ovnen efter optøning for det bedste resultat.
Fremgangsmåde
Bland mel, tørgær, salt og sukker i en skål og tilsæt lunkent vand (lillefingervarmt) blandet med olie. Bruger du frisk gær, smuldrer du i stedet gæren ud i det lillefingervarme vand, inden du tilsætter olie og de tørre ingredienser. .
Ælt dejen på et meldrysset bord eller i røremaskine i cirka 5-10 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 1 time.
Sauter løget i olie et par minutter, mens dejen hæver.
Slå dejen godt sammen og rul den ud til en stor firkant på cirka ½ centimeters tykkelse. Smør tomatpuré på, og fordel løg, skinke, revet ost, timian/oregano, salt og peber ovenpå. Rul firkanten sammen fra den ene ende, og skær den i cirka 2 centimeter tykke skiver. Pres skiverne en smule sammen, og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i cirka 15 minutter.
Pensl dem eventuelt med en smule olie, og bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 20 minutter.