Peberkager - klassisk opskrift på krydrede julesmåkager med pynt
Nem og hurtig opskrift på peberkager, som ikke skal hvile på køl.
4,59 fra 12 stemmer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
200gsmør
175gbrun farin
¾dlmørk sirup
450ghvedemel(plus lidt til udrulning)
1nipsalt
1tsk.stødt ingefær
1tsk.stødt kanel
1/2-1tsk.hvid peber
1tsk.stødt kardemomme
1,5tsk.natron
Glasur:
200gflormelis
1æggehvide
Evt. madfarve og andet spiseligt pynt
Noter
Har du ingen udstikkere, kan du eventuelt bruge et glas med tynd kant til at udstikke dine kager. På den måde kan du lave fine julekugler, uden at skulle ud og købe ekstra udstyr.
Fremgangsmåde
Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Sæt til side.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og kom den varme sukkermasse i. Rør dejen sammen, til den samler sig. Tilsæt ekstra hvedemel, hvis dejen er for våd (pas på fingrene, hvis du laver den med små børn - den kan godt være lidt varm i starten). Rul den herefter ud på et meldrysset bord til cirka 3-4 mm tykkelse. Udstik dejen med dine favorit-kageudstikkere (se tip).
Kom peberkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i cirka 5 minutter, til de er flot gyldne. Husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem.
Afkøl peberkagerne, og pynt dem efter smag og behag.
Skal du ikke pynte dem med det samme, så bemærk, at de skal være helt kolde, før du kommer dem i en lufttæt beholder.
Glasur:
Bland flormelis med æggehvide, og del den evt. op i to eller flere portioner, hvis du ønsker at farve noget af glasuren. Kom den herefter straks sprøjteposer samt evt. madfarve, og kom glasuren i sprøjteposer.