Virkelig lækker og nem opskrift på hvid variant af gløgg. Versionen her er med hyldeblomstsaft, hvidvin, citrus og varme krydderier. Nyd den med dit favoritjulebag.
4,91 fra 10 stemmer
Servings: 6personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1dlsukker ((gerne rørsukker))
1dlvand
2,5dlhyldeblomstsaft((ikke koncentreret))
2kanelstænger
2stjerneanis
Skallen fra 1 økologisk citron
Skallen fra 1 økologisk appelsin
1vaniljestang
4kardemommefrø((kan udelades))
1flaskehvidvin
1lille håndfuldrosiner(- gerne lyse)
50gmandelsplitter
Fremgangsmåde
Kom sukkeret, vand, hyldeblomstsaften og krydderierne samt citron- og appelsinskal i en gryde, som er stor nok til at kunne rumme hvidvinen.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom dem gryden sammen med de tomme stænger, og bring den i kog. Lad grydens indhold simre i små 20 minutter og sigt eventuelt (jeg gør dog ikke).
Tilsæt nu hvidvinen, rosinerne og mandelsplitterne, og bring atter op til lige under kogepunktet. Gryden må ikke komme i kog efter, at du har tilsat hvidvinen.