Honning- og soyaglaseret ørredfilet med stegte nudler
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 1person
Ingredients
1ørredfilet(kan sagtens erstattes af andre fisk eller en kyllingefilet)
olie og smør til stegning
1spskhonning
1spskmørk soya
3hvidløgsfed(skåret i tynde skiver)
hakket(frisk chilipeber efter smag og behag)
en spsk ingefær(hakket eller skåret i julienne (meget tynde stave))
1gulerod skåret i julienne
½porre skåret i tynde skiver på skrå
1portion kogte ægnudler(jeg lavede en større portion og brugte 3 af de plader i en almindelig pakke, så der er lidt rester - det gør iøvrigt ikke noget, hvis de ikke er kogt 100% igennem)
vand eller bouillon
½spsksoya
1spskøsterssovs
1tsksukker
1 - 2forårsløg(skåret skråt i 2 cm lange stykker)
Fremgangsmåde
Start med at forberede nudlerne. Forbered først alle ingredienserne. Varm derefter en sjat olie i en wok eller på en stor pande og svits hvidløg, ingefær og chili. Tilsæt herefter gulerod og porre og steg yderlige et par minutter. Tilsæt så nudlerne, østerssovs, soya og sukker. De kan nemt klistre meget sammen så tilsæt 1 - 2 dl vand eller bouillon under stegningen (tilsæt kun lidt ad gangen, da man ikke skal ende med en nuddelsuppe). Rør rundt yderligere et minut eller to og smag så til med sukker, østerssovs og soya, hvis der er behov. Sæt til side.
På en pande opvarmes en lille sjat olie og en lille smule smør. Steg fisken. Min var ret tynd, så det blev kun et par minutter på hver side. Når fisken næsten er gennemstegt tilsættes soya og honning. Skru ned for varmen, så det ikke brænder på.
Hvis nudlerne trænger til det varmes de lidt på wokken. Forårsløg tilsættes lige inden servering. Anret på en tallerken med fisken oven på. Hvis nudlerne ikke er så søde som mine var, kan man tilsætte en smule af soya-og honningblandingen fra panden.