Gyoza - japanske dumplinger med svinekød og forårsløg
Stegte og dampede japanske gyozaer med hakket svinekød, forårsløg, hvidløg og soja.
5 fra 6 stemmer
Servings: 6personer
Ingredients
Gyoza-fyld:
½bdt. forårløg
1lille fed hvidløg
200ghakket svinekød
1æg
½spsk.majsstivelse
2spsk.lys soja
1tsk.sesamolie
1tsk.sukker
¼tsk.hvid peber
1tsk.salt
Herudover:
½pakke gyoza-dej(optøet)
Olie til stegning
¾dlvand per stegning
Evt. snittet purløg(koriander eller forårsløg (den grønne del) til pynt)
Soja-dip:
2spsk.lys soja
1tsk.fyldende honning
1tsk.sesamfrø
½spsk.sesamolie
½spsk.vand
1tskeddike(gerne riseddike)
Fremgangsmåde
Gyoza-fyld:
Snit forårsløg, og blend dem sammen med resten af ingredienserne til fyldet.
Sådan gør du:
Kom cirka 1-2 teskefulde fyld på et stykke gyoza-dej, dup lidt vand på kanterne med fingrene, og fold den sammen med eller uden de klassiske folder (læs mere i indlægget længere oppe). Læg den foldede gyoza på et stykke bagepapir, og fortsæt med resten.
Varm en sjat olie på en pande, og steg gyozaerne (dette skal gøres ad cirka 2-3 omgange - jo større panden er des bedre) i et par minutter, til bunden er gylden. Kom nu vand ved, og læg straks låg på. Lad dem dampe under låg i et par minutter, til alt vandet er fordampet. Fjern atter låget, og lad dem stege videre et minuts tid. Sæt til side.
Pynt eventuelt gyozaerne med lidt grønt, og nyd dem med soja-dippen.
Soja-dip:
Rør alle ingredienserne sammen, til honningen er opløst.